Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

"Ežu" kausi aizceļo uz Kaļiņingradu un Lietuvu

Andrejs Siliņš

"Ežu" kausi aizceļo uz Kaļiņingradu un Lietuvu
Foto: Zigismunds Zālmanis, "Nikon"

Sestdien RFS stadionā risinājās jau 16. "Ežu kausu" izcīņa jaunatnes regbijā, kurā piedalījās Krievijas, Lietuvas un Latvijas jaunie ovālās bumbas censoņi.

Sacensības notika divās vecuma grupās – U13 un U15. Jaunākajā vecuma grupā U13 “RFS/Eži/LMT” komanda spēlēja B grupā, izcīnot uzvaras pār Šauļu “Baltrex” (Lietuva) ar 10:5, pār Kaļiņingradu (Krievija) 20:0 un spēlējot neizšķirti 5:5 ar “Šiauliai” (Lietuva). Pusfinālā cīņā par pirmo vietu “Eži” ar 10:5 pārspēja Kauņas “Ažuolas” (Lietuva), bet finālā vēlreiz mērojās spēkiem ar Kaļiņingradas jaunajiem regbistiem, šoreiz atzīstot sāncenšu pārākumu ar 5:10 un rezultātā izcīnot otro vietu. Par labāko spēlētāju “Ežu” rindās tika atzīts Ričards Iesalnieks.

Savukārt vecākajā vecuma grupā U15 “RFS/Eži/LMT” startēja C grupā, ar 10:0 uzvarot “Šiauliai” un ar 15:0 “Imanta/Piekūni”, iekļūstot finālturnīrā par pirmo līdz sestajai vietai. Šajā sacensību fāzē “Eži” cīnījās neizšķirti 5:5 ar Šauļu “Vairas” (Lietuva), nospēlēja neizšķirti 10:10 pret “Miesniekiem” un cīnījās neizšķirti 10:10 pret Kauņas “Ažuolas”. Savukārt ar 10:0 tika uzvarēti “Šiauliai” jaunie regbisti, bet ar 0:15 atzīts Šauļu “Baltrex” pārākums. Rezultātā “Eži” izcīnīja trešo vietu, bet pirmie bija “Baltrex” jaunie regbisti. Par labāko spēlētāju “Ežu” sastāvā tika atzīts Filips Mudulis.

“RFS/Eži/LMT” treneris Juris Straume:

"Puikām bija pietiekami daudz spēļu, to atļāva sacensību formāts. Nedaudz sacensības pabojāja lietus. Toties U13 vecuma grupā mēs pārspējām Lietuvu – tas priecē. Jo vairāk spēļu, jo labāk jaunie regbisti spēlē. Ar Lietuvas komandām vajadzētu uzspēlēt vēl. Labi, ka nebija nopietnu traumu, tikām cauri ar izbīli. Spēlējām uz ļoti laba laukuma."

Informāciju sagatavoja
Jānis Erenbergs
Latvijas Regbija federācijas
preses sekretārs