Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Angļi smagā cīņā pieveic Franciju

Juris Miņins
Juris Miņins

Angļi smagā cīņā pieveic Franciju
Foto: AFP/Scanpix

Tuvojoties Pasaules kausam regbijā, vadošās izlases turpina gatavošanos un aizvada pārbaudes spēles. Tā vakardien Anglijas valstsvienība savā laukumā ar 19:14 pārspēja Francijas izlasi.

Anglijas izlasei šis mačs bija ārkārtīgi svarīgs, jo viņiem, kā Pasaules kausa organizētājiem, uzdevums ir ne tikai sarīkot vispasaules regbija svētkus, bet sarīkot svētkus arī pašiem sev uzvarot šajā turnīrā.
Pārbaudes spēle ar Franciju parādīja, ka Stjuarta Lankastera vadītajai vienībai ir visas iespējas iesaistīties cīņā arī par visaugstākajām vietām.

Lai arī spēles sākumā angļiem neizdevās kontrolēt bumbu, jo Francijas regbisti ar lieliem spēkiem mēģināja uzbrukt, tomēr mājniekiem izdevās viņus noturēt un vienīgos punktus guva Morgans Parra, realizējot soda sitienu.
Tālākā spēles gaita gan pagriezās par labu Anglijas izlasei, precīzāk, to pagrieza Entonijs Vatsons, kurš guva divus piezemējumus pēc kārtas, panākot deviņu punktu pārsvaru, uz ko Francija atbildēja atkal vien ar diviem Paras soda sitieniem.

Otrais puslaiks sākās ar vēl vienu piezemējumu Anglijai, šoreiz veiksmīgs izrādījās Džonijs Mejs, ar ko arī bija pietiekoši, lai svinētu uzvaru. Tomēr, nevar teikt, ka šī uzvara bija viegla, jo cīņa notika par katru laukuma centimetru un angļu regbisti nežēloja ne pretiniekus, ne sevi, sevišķi šajā aspektā izcēlās izlases zvaigžņotais debitants Sems Burdžess, kura kontā bija vairāki iespaidīgi tvērieni.

Pievēršoties citiem mačiem, jāatzīmē Jaunzēlandes uzvar pār Austrāliju ar 41:13. Šis panākums viņiem deva gan Bledislo kausu, gan iemeslu apsveikt komandas kapteini Ričuju Makavu, kurš uzstādīja pasaules rekordu aizvadīto pārbaudes spēļu ziņā, jo šī viņam bija 142. pārbaudes spēle.

Starptautiskās pārbaudes spēles regbijā

ViesiMājniekiRezultāts
FrancijaAnglija14:19
DĀRArgentīna26:16
SkotijaĪrija22:28
AustrālijaJaunzēlande13:41
Pasaules XVJapāna45:20

Izmantotie resursi:
Live rugby 2015 | Aviva Premiership 2015 |...

  -1 [+] [-]

, 2015-08-16 10:09, pirms 9 gadiem
Kas ir Jaundzēlande?

     [+] [-]

, 2015-08-16 12:25, pirms 9 gadiem
ruck? Miņinu Juris nupat kā jaunāko Atlantu nopirka. Neuzprasies. Kanādija vs Norvēžija 1:12

     [+] [-]

, 2015-08-16 12:51, pirms 9 gadiem
Dzēlīga gan tā Jaundzēlande