Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Urugvaja izrauj uzvaru Nāciju kausā

Juris Miņins
Juris Miņins

Urugvaja izrauj uzvaru Nāciju kausā
Foto: twitter.com/RugbyUruguay

Ar Urugvajas regbija izlases uzvaru noslēdzās 2019. gada Nāciju kauss regbijā. Izšķirošajā mačā viņi ar 28:15 pārspēja Argentīnas otro izlasi.

Vakardien ar diviem mačiem noslēdzās 2019. gada Nāciju kauss regbijā, kas ir ne tikai ikgadējs pasākums, bet šogad daudzām izlasēm arī kalpoja kā svarīgs sagatavošanās posms pirms rudenī ieplānotā Pasaules kausa. Šogad par Nāciju kausu sacentās Urugvaja, kas arī uzņēma turnīru, Krievija, Namībija un Argentīnas otrā izlase.

Pirms pēdējās turnīra kārtas bija izveidojusies situācija, ka visu četru komandu aktīvā bija pa vienam panākumam un vienai neveiksmei. Lai arī dažādā kopvērtējuma punktu skaita dēļ Namībija pat teorētiski nepretendēja uz uzvaru turnīrā, pēdējie mači varēja pamatīgi izmainīt galīgo vietu sadalījumu.

Diena sākās ar Krievijas un Namībijas maču. Jāatgādina, ka abas šīs komandas salīdzinoši nesen jau bija tikušās, jo pagājušā gada rudens testu mačos namībieši viesojās Krievijā, taču piedzīvoja pārliecinošu zaudējumu, tāpēc šoreiz bija interesanti pavērot vai kas ir mainījies komandu spēku samēros.

Iespējams, ka dažādā motivācijas līmeņa dēļ, taču šī spēle pagāja ar Krievijas komandas pārsvaru, jo viņiem, lai pretendētu uz pirmo vietu kopvērtējumā bija nepieciešama uzvara ar bonusa punktu, kamēr Namībijai, atgādināsim, pirmā vieta vairs "nespīdēja". Otrajā puslaikā namībieši jau spēlēja diezgan nekoncentrējušies, par to tika sodīti ar trim (kopumā – četrām) dzeltenajām kartītēm un spēles beigu rezultātu – 20:0 Krievijas labā.

Līdz ar to Krievijai, kura bonusa punktu neieguva, tāpēc vienīgais variants kā viņi varētu uzvarēt Nāciju kausā bija gadījumā, ja Urugvajas un Argentīnas komandas aizvadītu mazrezultatīvu neizšķirtu.

Jāsaka, ka arī Dienvidamerikas izlašu mačā dzeltenās kartītes netika žēlotas vai slēptas, taču šādā mačā par mazrezultatīvu spēli nebija ne runas, bet turnīra saimnieki, protams, arī vēlējās to noslēgt pirmajā vietā, tāpēc jau pirmajā puslaikā guva tikpat punktus cik krievi visa mača laikā, bet beigu beigās svinēja panākumu ar 28:15.

Atgādināsim, ka iepriekš Nāciju kauss norisinājās Portugālē un Rumānijā, bet no 2017. gada tā rīkošanu pārņēma Urugvaja un kopš šī brīža viņi ir tikuši pie trim tituliem, t.i., uzvarējuši visos savās mājās rīkotajos turnīros. Vairāk uzvaru Nāciju kausā, četras, ir vien Rumānijas izlasei.

2019. gada Nāciju kauss regbijā

#KomandaSUNZP
1.Urugvaja320111
2.Krievija320110
3.Argentīna XV31026
4.Namībija31024