Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

"Miesnieki" Upesciemā lūkos nosargāt Latvijas čempiones godu regbijā, "Livonia" atgūt

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

"Miesnieki" Upesciemā lūkos nosargāt Latvijas čempiones godu regbijā, "Livonia" atgūt
Foto: Zigismunds Zālmanis/RK Miesnieki

Šodien Upesciemā par Latvijas čempionu titulu regbijā cīnīsies pēdējās desmitgades divi spēcīgākie Latvijas klubi - "Baltic XL"/"Livonia", kuri lūkos atgūt čempionu godu, un Ķekavas "Miesnieki", kuri mēģinās nosargāt titulu. Spēles sākums pulksten 16.00.

Šodien pēcpusdienā Upesciema stadionā būs Lielais regbija fināls – cīņa par titulu, kur paredzēts principiālais duelis starp “Baltic XL/Livonia” un Ķekavas “Miesniekiem”. Pēdējos divos gados pirmo vietu ir izcīnījuši "Miesnieki", kas pērn savstarpējā cīņā uzvarēja ar 21:13, izcīnot jau 15. čempionu titulu, bet 2022. gadā "Miesnieki" uzvarēja abās spēlēs (26:23 un 33:20).

Savukārt "Livonia" pēdējo reizi čempionu godā bija 2021. gadā, kad ar 51:37 pārspēja "Miesniekus" un ieguva savu piekto čempionu titulu.

“Balitc XL/Livonia” šogad ir labas iespējas pēc divu gadu pārtraukuma atgūt titulu un sesto reizi kļūt par čempioniem regbijā15. Šajā sezonā abas desmitgades spēcīgākās Latvijas regbija komandas ir tikušās divas reizes, abām reizēs uzvaru svinot livoniešiem. Šajā sezonā abas komandas ir tikušās divas reizes, abās reizēs uzvaru svinot livoniešiem. 20.jūlijā Latvijas čempionāta pamatturnīra pēdējā spēlē "Baltic XL"/"Livonia" ar 48:12 pārspēja 14 vīru sastāvā spēlējošos "Miesniekus" un kļuva par pamatturnīra uzvarētāju.

Nedēļu vēlāk Baltijas "Top" līgas duelī, komandām pastiprinot sastāvus, uzvaru "Baltic XL"/"Livonia" izcīnīja ar 46:17. Kaut rezultāts ir līdzīgs un arī ar lielu starpību, taču spēle bija daudz līdzīgāka, “Baltic XL/Livonia” izšķirošo pārsvaru panākto pašā spēles izskaņā. Pirmais puslaiks noslēdzās tikai ar 15:12 livoniešu labā, bet dažas minūtes līdz beigām "Baltic XL/Livonia" atradās vadībā ar tikai ar 12 punktu pārsvaru - 29:17.

Iepriekš arī informējām, ka RK “Baltic XL/Livonia” treneris Mārcis Rullis norādīja, ka būs smaga spēle un nevienu no komandām par favorīti nevar uzskatīt, jo iespējas esot līdzīgas. "Finālā viss sāksies no nulles. Būs aizraujoša, skatāma spēle, kas visticamāk ies punkts punktā. “Miesnieki” arī gatavojas, ieliekot dvēseli, sirdi, lai izrādītu spēcīgu pretestību. Arī viņiem būs daudz līdzjutēju. Domāju, ka izredzes ir līdzīgas – 50:50. Tā kā gaidām ļoti interesantu finālu svētdien,” secina Rullis.