Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

"All Blacks" 19. reizi pēc kārtas uzvar Bledislo kausā

Juris Miņins
Juris Miņins

"All Blacks" 19. reizi pēc kārtas uzvar Bledislo kausā
Jaunzēlandes regbija izlase, Foto:AFP/Scanpix

Jaunzēlandes regbija izlase šodien ar 57:22 pārliecinoši pārspēja Austrāliju, tādējādi ne tikai sākot Regbija čempionātu ar uzvaru, bet arī jau 19. gadu pēc kārtas uzvarot Bledislo kausā.

Šodien tika dots starts planētas dienvidu puslodes četru spēcīgāko regbija izlašu turnīram – Regbija čempionātam. Tiesa, kā jau regbijā ir ierasts, paralēli tam komandas cīnās arī savā starpā un viena turnīra ietvaros izlasēm ir iespējas tikt pie vairākiem tituliem.

Tieši tāpēc Regbija čempionāta pirmā cīņa, kurā spēkiem mērojās Jaunzēlandes un Austrālijas izlases, bija svarīga, tā kā pirms nedēļas abas šīs komandas bija sākušas paralēlo dueli, Bledislo kausu. Šis kauss tiek pasniegts tai komandai, kura sezonas laikā ir uzvarējusi vairāk savstarpējās cīņās. Pirmajā spēlē, ieguvuši pamatīgu pārsvaru, jaunzēlandieši mazliet atslāba un ļāva austrāliešiem samazināt rezultāta starpību, kas beigās izskatījās pat tīri pieklājīga, Austrālijai zaudējot vien ar astoņiem punktiem (33:25).

Šodien gan tādas lielas vaļības viņi nepieļāva un, lai arī zaudēja diezgan līdzīgu punktu skaitu, divdesmit divus, starpība starp komandu iespēto bija mērāma 35 punktos – 57:22. Šoreiz "All Blacks" otrajā spēles daļā jaudu tikai palielināja un neatslāba līdz pat pēdējai minūtei, kopumā gūstot astoņus piezemējumus uz ko Austrālija atbildēja vien ar trim.

Ar diviem piezemējumiem uzvarētāju labā izcēlās Koudijs Teilors. Tāpat veiksmīgs uzbrukuma noslēgums Sevu Rīsa kontā, kurš izcēlās jau pirmajā spēlē. Austrāliešiem divus piezemējumus guva Endrjū Kelavejs.

Jāsaka, ka šī "All Blacks" bija jau 19. uzvara Bledislo kausā pēc kārtas, kas ir garākā uzvaru sērija turnīra pastāvēšanas laikā. Tiesa, laika posmā no 1951. līdz 1978. gadam Jaunzēlande bija Bledislo kausa turētāja, taču šajā laikā izcīnīja vien 12 titulus, jo kauss netika izspēlēts katru gadu. Interesanti, ka šī ilgā uzvaru sērija nāk uzreiz pēc tam kā no 1998. līdz 2002. gadam Austrālija bija nepārspēta piecas sezonas pēc kārtas, kas ir viņu rekords.

Trešā Bledislo kausa spēle, kas gan vairs neko neizšķirs šajā cīņā, taču var ietekmēt komandu izkārtojumu Regbija čempionāta ieskaitē, notiks 28. augustā.

Tāpat šodien tika aizvadīta arī Argentīnas un DĀR cīņa. Argentīnieši uz šo spēli ieradās "svaigi", kamēr DĀR tikko bija noslēguši smagu sēriju pret Britu salu apvienoto izlasi. Viņi arī uz pirmo Regbija čempionāta spēli nebija izlikuši pašu spēcīgāko izlasi, taču arī ar rezervistu pūlēm uzvara tika izcīnīta gana pārliecinoši.

Argentīniešiem visus punktus guva Nikolā Sančezs, sitot bumbu vārtos, bet DĀR komandas labā piezemējumi Kobusa Reinaha, Apelelī Fasi un Džeidena Hendriksī kontā.

Regbija čempionāta otrās kārtas mači norisināsies divas nedēļas. Vispirms, 21. augustā, tiksies DĀR un Argentīna, bet 28. augustā, kā jau minēts, Jaunzēlande ar Austrāliju.