Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Krievija regbija EČ noslēdz ar zaudējumu Spānijai

Juris Miņins
Juris Miņins

Krievija regbija EČ noslēdz ar zaudējumu Spānijai
Epizode no Rumānijas un Niderlandes spēles Foto:Xinhua News Agency/Scanpix

Šajā nedēļas nogalē tika izspēlētas divas "Rugby Europe" rīkotā Eiropas regbija čempionāta cīņas un tajās pie panākumiem tika Rumānija un Spānija.

Šajā nedēļas nogalē turpinājās pamatīgi ieilgušā 2021. gada regbija Eiropas čempionāta izspēle. Lai arī čempionu tituls jau sen kā ir pie gruzīniem, kuri savas spēles aizvadīja vēl pavasarī, pārējo komandu vietu sadalījums gan ir jānoskaidro, turklāt, tā kā 2021. un 2022. gada EČ kalpo kā 2023. gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīri, tad izlasēm ir par ko pacīnīties.

Vakardien spēkiem mērojās Rumānijas un Nīderlandes izlase un, protams, rumāņi, bija šī mača favorīti. Viņiem uzvara arī bija ārkārtīgi nepieciešama, jo iepriekšējā spēļu kārtā rumāņus EČ trešajā pozīcijā nomainīja krievi, bet šī vieta dod iespēju cīnīties par dalību PK.

Jāsaka, ka rumāņu "Ozoliem" nekādas problēmas spēlē pret Nīderlandi negadījās, jo katrā puslaikā gūstot pa 28 punktiem, Rumānija svinēja komfortablu panākumu ar 56:17. Trīs piezemējumi Jonua Dumitru kontā, bet Ovidiu Kojakaru izcēlās ar diviem piezemējumiem.

Pēc šī panākuma, lai ne tikai izvirzītos trešajā vietā, bet to arī saglabātu, rumāņiem vēl bija jācer, ka Krievijas izlase paklups pret šo EČ vāji aizvadošo Spāniju. Tas, pat neskatoties uz ne pārāk labvēlīgo fonu, nebija nereāli, tā kā pēdējos sešos mačos krievi tikai vienu reizi prata maču noslēgt savā labā.

Arī šodien viņiem tas neizdevās. Lai arī spāņi pirmie guva punktus, cerības uz sīvu spēkošanos, kā parasti notiek Spānijas un Krievijas mačos, pastāvēja, taču tikai līdz 13. minūtei, kad sarkanā kartīte tika parādīta Valērijam Morozovam. Tas spēles gaitu lauza, jo divu līdzvērtīgu un vienlīdz motivētu komandu cīņā skaitliskais pārsvars, turklāt tik ilgs, protams, ka dod par sevi zināt.

Spānijas izlase septiņas reizes nogādāja bumbu Krievijas ieskaites zonā un svinēja pārliecinošu uzvaru ar 49:12.

Krievijas "Lāčiem" ar šo zaudējumu 2021. gada kampaņa ir noslēgusies, bet Spānijai gan viens mačs ir priekšā, jo "Los Leones" vēl būs jātiekas ar Nīderlandi. Ņemot vērā, ka Nīderlande šajā EČ ir pārliecinoši vājākā komanda, var izteikt pieņēmumu, ka spāņiem ir labas cerības ne tikai izrauties no pirmspēdējās vietas turnīra tabulā, savā vietā atstājos krievus, bet arī par pieciem punktiem sadeldēt savu atpalikšanu no vadošo komandu grupas, kas ļaus 2022. gada EČ, kas būs PK kvalifikācijas turnīra noslēdzošais posms, gaidīt ar labāku noskaņojumu.

2021. gada EČ regbijā

MājiniekiViesiRezultāts
RumānijaNīderlande56:15
SpānijaKrievija49:12
#KomandaSUNZP
1.Gruzija550024
2.Portugāle530214
3.Rumānija530214
4.Krievija52039
5.Spānija41037
6.Nīderlande40040

Izmantotie resursi:
https://www.rugbyeurope.eu/