Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Latvijas regbija čempionātā šosezon piedalīsies sešas komandas

Rolands Eliņš

Latvijas regbija čempionātā šosezon piedalīsies sešas komandas
Foto: Zigismunds Zālmanis (LRF)

Pirmdien, 13. jūlijā, “Daugavas” stadionā notika Latvijas regbija-15 jaunās sezonas prezentācijas pasākums, kurā piedalījās Latvijas Regbija federācijas vadība un visu sešu klubu pārstāvji. Latvijas čempionāts sāksies 14. jūlijā ar spēli RTK stadionā, kur vicečempioni “Ķekava/Miesnieks” tiksies ar trenera Ulda Bautra izvedoto komandu “Rāmavas lāči”, kurā spēlē pārsvarā gados jaunie regbisti.

Par Latvijas čempionāta godalgām cīnīsies sešas komandas – “Garkalne/Livonia”, “Ķekava/Miesnieks”, “Eži/EK Sistēmas”, “Jūrmala”, Valmieras “Fēnikss” un “Rāmavas lāči”.

No 14. jūlija līdz 12. septembrim komandas izspēlēs viena apļa turnīru. Pavisam būs 15 spēles.
Spēļu kalendārs pieejams šeit: Latvijas Regbija Federācija

Aivars Pilenieks / LRF prezidents
“Ir valstis, kurās pandēmijas dēļ vispār nespēlē regbiju, un uz tā fona varam justies laimīgi, ka mums notiek sacensības. Sezona šogad būs krietni īsāka un intensīvāka, bet varbūt tāpēc arī interesantāka.
Prieks, un paldies Uldim (Bautrim), kurš pieteica arī junioru komandu, kurā ir pieredzes un jaunības apvienojums. Jaunie puiši dabūs kārtīgu pieredzi, un varbūt izveidosies kodols labai komandai nākotnē. Mēs regbijā esam amatieri un galvenokārt spēlējam pozitīvām emocijām, ko arī novēlu katrai komandai un katram spēlētājam.”

Kristaps Staņa / Valmieras “Fēnikss” galvenais treneris
Uzdevums mums ir pavisam vienkāršs – spēlētājiem noturēt labu fizisko formu līdz pat sezonas beigām rudenī. Gribam iekļūt labāko komandu četriniekā un pacīnīties par Latvijas kausu. Bija mums lielāki plāni ar spēlēm ārzemēs, bet viss palika “uz pauzes” dēļ situācijas pasaulē. Viena no labajām ziņām ir tā, ka jau šogad mums varētu izdoties atklāt laukumu Brenguļos, kas top ar federācijas un Valmieras novada fonda atbalstu. Vārtus vēl neesam uzstādījuši, bet gaidām to brīdi, kad varēsim tur aizvadīt pirmos treniņus. Ceram, ka jau augusta beigās tur rīkosim arī pirmās spēles un nebūs jābrauc uz Rūjienu.

Oļegs Voroņins / RK “Jūrmala” galvenais treneris
“Visiem klubiem gatavošanās apstākļi bija līdzīgi un skaidrs, ka spēlētāji nav labi sagatavojušies sezonai tik īsā laikā, tomēr sezona ir jāsāk. Mēs būvējam jaunu komandu un pirmais mērķis ir saglabāt esošos spēlētājus un iesaistīt spēlēs daudz jaunos. Ir mums arī maksimālā programma – izcīnīt čempionātā godalgas, bet tikai spēles rādīs vai to izdosies, vai neizdosies sasniegt”.

Uldis Bautris / “Rāmavas lāči” galvenais treneris
“Nosaukums “Rāmavas lāči” komandai radās tāpēc, ka es pats netālu dzīvoju no Rāmavas, vairāki puiši komandā ir no Rāmavas un arī viens sponsors ir no Rāmavas. Komandā ir sanākuši daudz jauni čaļi, bet ja runājam par pieaugušajiem - mums ir spēlētāji, kuriem ir vairāk nekā 20 gadi, un kuriem ir pie četrdesmit gadiem, taču neviens no viņiem nav spēlējis čempionātā pagājušogad. Mums pienāca arī puiši no “vikingiem”, varbūt no Elejas būs viens puisis, varbūt vēl no “miesniekiem” kāds pienāks, kurš nedabūs spēlēt lielajā komandā. Pirmajā spēlē pret “miesniekiem” galvenais būs nesatraumēties. Laiks rādīs, kāda mums komanda izveidosies”.

Mārtiņš Straume / “Eži/EK Sistēmas” galvenais treneris
“Esam gatavi paņemt 1.vietu Latvijas čempionātā, arī kausu. Notiek cīņa par sastāvu, komandā ir konkurence. Tiksimies spēlēs!”

Kristaps Andersons / “Ķekava/Miesnieks” galvenais treneris
“Līdz augusta vidum mums primārais būs Baltijas Top līgas čempionāts, un ņemot vērā to, ka kalendārs pārklājās, Latvijas čempionātā spēlēsim ar tiem spēlētājiem, kas aizvada mazāku spēles laiku Top līgā. Rudens ciklu skatīsimies, jo kalendārs šogad ir otrādi nekā vienmēr bijis - septembra beigās vēl ir Latvijas kauss, pa vidu vēl “septītnieka” spēles. Jebkurā gadījumā mēs iesim un cīnīsimies ar tiem spēlētājiem , kādi mūsu rīcībā ir.

Artūrs Baranovskis / “Garkalne/Livonia” pārstāvis
“Mūsu komandai pagaidām nav galvenais treneris, toties mums ir divi ārzemju spēlētāji, kuri dalās ar vērtīgu pieredzi un zināšanām. Latvijas čempionātā iesim uz uzvaru. Baltijas Top līgā mums ir zaudētas divas spēles, tāpēc mums tagad būs jāstrādā divtik, lai atstrādātu zaudējumus. Vakar Latvijas kausā regbijā-7 parādījām, ka mēs varam uzvarēt arī ar nepilnu sastāvu. Cīnīsimies!”

Informāciju sagatavoja
LRF preses dienests