Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Norisinājies pirmais Latvijas čempionāts pludmales regbijā veterāniem

Andrejs Siliņš

Sestdien, 13. jūnijā, par spīti lietum un vēsajam laikam, Jūrmalā, Dubultu pludmalē ieradās diezgan prāvs pulks Latvijas regbija veterānu, lai piedalītos pirmajā Latvijas pludmales regbija čempionātā veterānu komandām.

Dalībai čempionatā tika pieteiktas trīs komandas – „Virtus” (Vladimirs Mironovs, Roberts Grants, Igors Stoļerovs, Igors Sedihs, Sergejs Mihailovs, Gunārs Jēkabsons), „Remus” (Juris Grants, Edmunds Mednis, Andis Bērziņš, Andris Stabiņš, Aivars Krūmiņš, Dmitrijs Semjonovs, Mareks Sedols) un „Piekūni” (Oleksandrs Baranovs, Jurijs Novikovs, Vjačeslavs Goliševskis, Pjotrs Šņitņikovs, Aleksandrs Matijevskis, Aleksandrs Fomičovs), kas savā starpā izspēlēja divus apļus (tātad, katra ar katru tikās divas reizes), pēc kā tika saskaitīti punkti un noteikti čempioni.

Jau no pirmajām spēļu minūtēm tapa skaidrs, ka šajā čempionātā nebūs ne izteiktu favorītu, ne peramo zēnu. Veterāni cīņā devās ar azartu un lielu pašatdevi. Visas spēles bija aizraujošas, un spēku samēri bija līdzīgi, par ko arī liecina spēļu rezultāti. Pirmajā spēlē laukumā izgāja „Virtus” un „Piekūnu” komandas. Pirmajā puslaikā vadībā ar 10:7 izvirzījās „Piekūni”, taču otrajā puslaikā „Virtus” veterāni spēja pārņemt iniciatīvu un uzvarēt ar 26:10.

Otrajā spēlē spēkiem mērojās „Remus” ar pirmās spēlēs uzvarētājiem - „Virtus” regbistiem. Šajā spēlē pārāki ar rezultātu 17:12 izrādījās „Remus” veterāni. Trešajā spēlē starp „Piekūniem” un „Remus” ar minimālu rezultātu 7:5 stiprāki izrādījās „Piekūnu” regbisti. Tātad pēc pirmā apļa visām komandām bija pa vienai uzvarai un zaudējumam, un skaidrs bija, ka viss izšķirsies otrajā aplī.

Pēc nelielas atelpas laukumā atkal izgāja „Piekūni” un „Virtus”. Šoreiz neliels pārsvars viennozīmīgi bija „Virtus” pusē. No pirmās līdz pēdējai minūtei viņi neļāva pretiniekiem izvērst uzbrukumus, un izcīnīja uzvaru ar 19:0. Nākamā spēle starp „Remus” un „Virtus” bija visdramatiskākā un piezemējumiem bagātākā, kas arī izšķīra to, kura komanda kļūs par šā gada Latvijas čempioniem.

No sākuma ar diviem piezemējumiem vadībā izvirzījās „Virtus” vienība, taču tad ar trīs piezemējumiem pēc kārtas atbildēja „Remus” veterāni, un likās, ka spēles gaita ir lauzta, tomēr spēles noslēgumā „Virtus” spēja veikt vēl divus piezemējumus, uzvarot ar 26:21 un nodrošinot sev čempionu titulu. Pēdējā spēlē sacentās „Remus” un „Piekūni”, kuriem vēl bija teorētiskas iespējas iegūt sudraba medaļas, tomēr ar rezultātu 26:19 pārāki izrādījās „Remus”.

Tātad izcīnot 10 punktus par 2009. gada Latvijas čempioniem kļuva „Virtus” vetrāni, ar 8 punktiem sudraba medaļas ieguva „Remus”, bet ar 6 punktiem pie bronzas godalgām tika „Piekūni”. Par čempionāta labāko spēlētāju tika atzīts „Virtus” pārstāvis Gunārs Jēkabsons.

Liels paldies jāpasaka cilvēkiem, pateicoties kuriem šī turnīra norise bija iespējama – Latvijas regbija veterānu kustības vadītājam un šīs idejas autoram Aivaram Krūmiņam un Latvijas Regbija Federācijas ģenerālsekretāram Mārim Zeltiņam. Ņemot vērā, ka ar katru gadu regbija veterānu kustība Latvijā arvien straujāk attīstās un tai pastāvīgi pievienojas gan bijušie, gan tagadējie veterānu vecumu sasniegušie regbisti, kā arī sportisti, kas regbijam pievērsušies tikai pēc veterānu vecuma (35 gadi) sasniegšanas, ceram ,ka nākamajā gadā čempionāts norisināsies tikpat veiksmīgi un ar stipri kuplāku komandu skaitu.

Rakstu sagatavoja
Andris Stabiņš