Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Trīs komandas Izaicinājuma kausa pirmo apli noslēdz bez zaudējumiem

Juris Miņins
Juris Miņins

Trīs komandas Izaicinājuma kausa pirmo apli noslēdz bez zaudējumiem
Vusteras komanda tā arī nespēja apturēt Glosteras regbistus.
Foto: epcrugby.com

Šovakar noslēdzās trešā spēļu kārta Eiropas regbija Izaicinājuma kausā, kas vienlaicīgi bija arī pirmā apļa noslēgums. Bez zaudējumiem pašlaik cīnās vairs tikai divas komandas – Īrijas "Connacht" un Anglijas "Gloucester".

Vakar jau ziņojām, ka Izaicinājuma kausā pie vēsturiska panākuma tika divu Latvijas izlases regbistu, Ulda Saulītes un Jurija Baranova komanda, Krasnojarskas "Enisey-STM", kuri Sočos notiekošajā mājas spēlē (Krasnojarskā notika tikai turnīra pirmais mačs, pārējās mājas cīņas, specifisko klimatisko apstākļu dēļ, norisināsies Sočos) ar 10:7 pārspēja vienu no spēcīgākajām Francijas "Top 14" čempionāta komandām, Brivu. Tāpat arī ziņojām, ka pirmās grupas galvgalī atrodas Īrijas Konahtas komanda, kura turpina spēlēt bez zaudējumiem.

Tiesa, pašlaik viņiem ir arī kolēģi šajā nezaudējušo klubiņā, proti, Anglijas Premjerlīgu pārstāvošā Glosteras vienība, kura ar 34:22 pārspēja citu sava čempionāta komandu, Vusteras "Warriors". Vusterieši pašlaik ceturtajā grupā ieņem pēdējo vietu, lai gan punktu un uzvaru ziņā atrodas blakus Itālijas komandai "Zebre", kuri trešajā kārtā piekāpās Francijas komandai "La Rochelle" (19:27).

Savukārt nezaudējušo trijnieku noslēdz Londonas "Harlequins", kuri ar graujošu rezultātu, 50:10 pārspēja Itālijas komandu no Kalvisano, kuri ir šī turnīra absolūti pastarīši. Tas "Arlekīniem" dod pirmo vietu trešajā grupā, jo Kārdifa un Monpeljē, risinot savas savstarpējās attiecības, pašlaik ir atpalikušas par pieciem punktiem (spēlē ar 37:27 labāki izrādījās Kārdifas "Blues").

Otrajā Izaicinājuma kausa grupā pašlaik ir savākušās komandas, kuras savos čempionātos ieņem vietas turnīra tabulas vidusdaļā vai pat otrajā pusē, taču tas nekādā gadījumā nenozīmē, ka komandas rāda neinteresantu spēli, jo Ņūportas un Seilas vienībām pašlaik ir pa divām uzvarām trijos mačos, bet vadībā ir tieši "Sharks", kuri šajā nedēļas nogalē pārspēja Francijas komandu Kastras "Olympique" (17:10) un par vienu punktu (kuru viņi ieguva bonuspunkta izskatā) apsteidz "Gwent Dragons". Abas Francijas komandas (Kastra un Po) ieņem trešo un ceturto pozīciju, taču tām vēl ir spēle rezervē, jo turnīra sākumā, sakarā ar Parīzē notikušajiem teroraktiem, vienību savstarpējā spēle tika pārcelta uz 9. janvāri.

Visbeidzot piektajā grupā Ažēnas komanda piekāpās saviem tautiešiem, Grenoblei, ar 20:40 un ieņem pēdējo vietu grupā. Grenobles komandai šis panākums ļāva pacelties uz otro vietu grupā, taču līderi vēl aizvien ir "London Irish" regbisti, kuri ar 38:6 pārliecinoši pārspēja Edinburgas komandu.

Eiropas Izaicinājuma kauss regbijā turpināsies jau nākamās nedēļas nogalē, kad tiks izspēlētas pirmās otrā apļa spēles. Latvijas regbistu pārstāvētajai Krasnojarskas "Enisey-STM" komandai būs atkārtoti jācīnās ar Brivas vienību. Spēle paredzēta 19. decembrī un tā notiks Francijā.

Izmantotie resursi:
Challenge Cup Live : European Rugby Challenge...

     [+] [-]

, 2015-12-13 21:39, pirms 9 gadiem
Cik nozīmīgi bija latvieši uzvarā?