Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

"Garkalne/Livonia" prioritāte šobrīd - regbijs 7 un Garkalnes kauss

Jānis Pārums

"Garkalne/Livonia" prioritāte šobrīd - regbijs 7 un Garkalnes kauss
Artūrs Kaulakans
Foto: Zigismunds Zālmanis ("Nikon")

Regbija kluba "Livonia" piecpadsmitnieka komandai tuvākajā nedēļā gaidāmas divas spēles Latvijas čempionātā ar vienmēr spēcīgajām "Kalvi" un LMT/"Ežiem", tomēr RFC "Livonia" prioritāte būs Latvijas regbija 7 čempionāta posms 20. jūlijā savā mājas laukumā - Upesciema stadionā.

"Garkalne/Livonia" piecpadsmitnieka stabs, komandas kapteinis Artūrs Kaulakans septiņnieku nespēlē, taču piekrīt, ka svarīgākā patlaban būs R7 komandas gatavošanās Garkalnes kausa izcīņai, kas reizē būs arī LČ otrā kārta. Sekmīgi tajā nospēlējot, klubs varētu spert ļoti pamatīgu soli pretī uzvarai visu trīs kārtu kopvērtējumā, jo "Autowelt/Livonia" maijā triumfēja pirmajā posmā Siguldā. Trešais un izšķirošais posms būs 10. augustā Ventspilī.

"Spēles septiņniekā nākamajās dienās būs prioritāte, jo ļoti svarīgi mums būtu uzvarēt Garkalnes kausā," saka lielās komandas kapteinis. Pats viņš joprojām ārstē 24. maija Latvijas kausa ceturtdaļfinālā pret "Kalvi" salauzto labās rokas mazo pirkstu, kurā tagad ir trīs skrūves. "Viss pagaidām rit normāli. Domāju, ka varēšu spēlēt jau pret Valmieru." Ar Valmieras "Fēniksu" 28. jūlijā būs jāaizvada Latvijas kausa pusfināls lielajā regbijā. Spriežot pēc abu komandu iepriekšējo maču rezultātiem "Garkalne/Livonia" šajā spēlē būs favorīte, kādēļ padomā jau ir arī 3. augusts, kad paredzēts kausa fināls, kurā "Garkalne/Livonia" - "Fēniksa" spēles uzvarētāji tiksies ar "Miesnieku" un LMT/"Ežu" pusfinālmača uzvarētāju.

Latvijas čempionāta pirmajā posmā "Garkalne/Livonia" nospēlējusi piecas no septiņām spēlēm un skaidrs, ka spēlēs par medaļām pirmajā četriniekā, kas divu apļu (sešu spēļu) turnīru sāks pilnīgi no nulles. "Tad gan būs jāspēlē pat par 110 procentiem un jāveltī visi spēki," saka Kaulakans. Par jau aizvadītajām spēlēm, kam ir nozīme tikai komandu sadalīšanā četriniekos viņš saka: "Sakārtojām arī domas. Agrāk devāmies laukumā domādami, ka esam mazāk pieredzējuši, kā kaut kādi jaunākie brāļi. Tagad ejam ar domu, ka līdzīgs kā līdzīgi spējam cīnīties ar "Miesniekiem"".

Pret "Miesniekiem" - pagājušā gada čempioniem "Garkalne/Livonia" piedzīvojusi vienīgo zaudējumu šosezon, taču Kaulakans, kurš sav ainojuma dēļ maču bija spiests vērot no malas, domā, ka arī tam bija savs labums. "Šis zaudējums atgrieza mūs uz zemes un sapratām, ka nav ko sasaspņoties. Tā bija mūsu pašu vaina, ka zaudējām. Pretinieki mazāk kļūdījās, bet mēs dažkārt pieņēmām nepareizus lēmumus. Taču nav ko skatīties pagātnē. Vienīgi domāju, ka arī "Miesnieki" vairs necer uz vieglām spēlēm pret mums."

Sestdienas spēlei pret "Kalvi", kas plkst. 14 sāksies Upesciema stadionā, galvenā trenera Marka Allena īsas prombūtnes laikā "Livonia" uzbrucējus gatavo Vilmārs Sokolovs, desmitais numurs mačā būs kluba regbija 7 komandas "Autowelt/Livonia" galvenais treneris lietuvietis Edmunds Ščavinsks, kura uzdevums būs rūpēties par aizsargu spēli. Nākamās nedēļas sākumā - 16. jūlijā Latvijā uz divām nedēļām ieradīsies austrāliešu papildinājums Patriks Viljamss, kurš varētu doties laukumā jau 18. jūlija spēlē Juglā pret LMT/"Ežiem". un septiņniekā – Garkalnes kausa izcīņā un Latvijas čempionāta otrajā kārtā 20. jūlijā Upesciemā.

Latvijas čempionāta pirmā posma vērtējumā regbijā 15 šobrīd ieskaitītas 19 no 28 paredzētajām spēlēm. Komandām aizvadīto spēļu daudzums – no trim līdz sešām, ir diezgan atšķirīgs. 24 punkti piecās spēlēs - visas 5 uzvaras, 4 no tām ar papildpunktu par uzvaru ar vismaz četriem piezemējumiem un vienu uzvaru bez papildpunkta ir "Miesniekiem" un LMT/"Ežiem", "Garkalne/Livonia" ir 20 punktu piecās spēlēs (4-1), bet pēc punktu daudzuma ceturtais šobrīd ir "Fēnikss" – 10 punkti sešās spēlēs (2-4), kamēr "Kalve" ir piektā ar 6 punktiem, taču nospēlētām tikai trim spēlēm (1-2). No otrā četrinieka otrajā posmā neizvairīsies LLU, RK "Baldone" un Grobiņas "Vikingi", kas noslēdz turnīra tabulu.

Informāciju sagatavoja:
Valters Nikans, RFC "Livonia" preses sekretārs