Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

''Miesnieki'' pārspēj ''Livonia'' Latvijas regbija Virslīgas čempionāta spēlē

Krišs Upenieks

''Miesnieki'' pārspēj ''Livonia'' Latvijas regbija Virslīgas čempionāta spēlē
Regbija kluba ''Miesnieki'' komanda ''STATS serviss''
Foto: Renārs Buivids (LRF)

Virslīgas čempionāta spēlē trešdien, 11. maijā Upesciemā 2015. gada čempioni ''Miesnieki/Ķekava'', spēlējot viesos, ar 34:17 uzvarēja 2015. gada vicečempionus ''Garkalni/Livonia''.

Abu pagājušā gada Latvijas čempionāta finālistu spēle izvērtās kaujinieciska, ko ''Garkalne/Livonia'' pabeidza 13 vīru sastāvā, bet ''Miesnieki/Ķekava'' spēja tikt ne tikai pie uzvaras, bet arī bonusa punkta par četriem piezemējumiem.

Mača sākumā ''Miesnieki'' diezgan ātri nokļuva vadībā ar 5:0 pēc Jura Iesalnieka piezemējuma. Tad iniciatīvu pārņēma ''Livonia'', kas pretinieku laukuma pusē veidoja uzbrukumus līdz Kristaps Bērziņš izmantoja iespēju iesist sodu. Nedaudz vēlāk - 30. minūtē Reinis Pepa izkārtoja iespēju piezemējumam Vigo Valdavam un Bērziņš iesita realizāciju panākot 10:5, tomēr līdz pārtraukumam pēc mājinieku kļūdas piezemējumu veica Elmārs Šafanovskis un Iesalnieks iesita realizāciju.

Pieredzējušais Jānis Skuja pēc auta ''Miesniekiem'' guva trešo piezemējumu un Maksims Batrakovs iesita realizāciju 19:10, tad Batrakovs iesita sodu - 22:10, tomēr 55. minūtē piezemējumu ''Livonia'' labā veica Pepa un Bērziņš ar realizāciju panāca 22:17.

Par tiesneša apvainošanu 64. minūtē tika noraidīts viens no ''Livonia'' līderiem Gundars Grieķis, un drīz vien ''Miesniekiem'' Gunārs Andersons izdarīja ceturto piezemējumu bonusa punktam 27:17. Noraidījumu par tiesneša apvainošanu nopelnīja vēl viens livonietis Valters Raņķis, bet punktu spēlei jau krietnā komensācijas laikā pielika ''Miesnieku'' kapteinis Leno Bramanis, kuram šajā dienā palika 37. gadi. Iesalnieks iesita realizāciju - 34:17.

''Miesnieki/Ķekava'' galvenais treneris Uldis Bautris: ''Nevarēju būt klāt pirmajā puslaikā, taču kā man sacīja, esam bijuši slikti savu autu izspēlē, cīņa bijusi līdzīga, bet ''Livonia'' neesot izmantojusi savas izdevības. Otrajā puslaikā mums bija svarīgi tikt pie bonusa punkta, jo esam cietuši no tehniskā zaudējuma pret ''Fēniksu''. Bet beigās ļoti vēlējās tikt pie piezemējuma Bramanis savā dzimšanas dienā, kas viņam arī izdevās ļoti skaisti.''

RFC ''Livonia'' vadītājs Jānis Zuments: ''Komanda aizvadīja pietiekami labu spēli ņemot vērā to, ka nevarēja spēlēt vairāki līderi. Lūzums iestājās pēc Grieķa dzeltenās kartītes, kas pārauga sarkanajā. Puiši cīnījās labi, lai gan pārāk aizrāvās ar spēlēšanu savā laukuma pusē un aizsardzībā pieļaujot dumjas kļūdas.''

''Miesnieki/Ķekava'' ar 8 punktiem (3 spēlēs) atkal izvirzījusies līderos. ''Fēniksam'' ir 5 punkti (1 spēlē), ''Ovāls/Jūrmalai'' 1 punkts (1 spēlē). ''Garkalne/Livonia'' pēc vienas spēles un ''LMT/Eži'', kas turnīru vēl nav sākuši, punktu nav.

Latvijas čempionāta spēle Virslīgā
Upesciems, trešdiena, 11. maijs, plkst. 19.30
Garkalne/Livonia - Miesnieki/Ķekava 17:34 (10:12)

Garkalne/Livonia. Piezemējumi: Vigo Valdavs, Reinis Pepa. Realizācija: Kristaps Bērziņš (2). Soda sitiens: Kristaps Bērziņš.
Miesnieki/Ķekava. Piezemējumi: Juris Iesalnieksa, Elmārs Šefanovskis, Jānis Skuja, Gunārs Andersons, Leno Bramanis. Realizācija: Juris Iesalnieks (2), Maksims Batrakovs. Soda sitiens: Maksims Batrakovs.
Sarkanās kartītes: Gundars Grieķis (Livonia), pēc dzeltenās kartītes par tieneša aizskaršanu, Valters Raņķis (Livonia) par tiesneša aizskaršanu.
Dzeltenās kartītes: Reinis Pepa (Livonia) par bīstamu spēli, Edgars Cīrulis (Miesnieki) par tiesneša aizskaršanu.
Tiesnesis: Renārs Reiniks

Informāciju sagatavoja:
Valters Nikans, LRF preses sekretārs