Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Rumānija neatstāj cerības Portugālei un paliek spēcīgāko grupā

Juris Miņins
Juris Miņins

Rumānija neatstāj cerības Portugālei un paliek spēcīgāko grupā
Foto: frr.ro

Šodien tika aizvadīta Eiropas regbija savienības rīkotā Eiropas čempionāta pārspēļu cīņa Rumānijas izlase ar 36:6 pārspēja Portugāli, tādējādi saglabājot vietu spēcīgāko komandu grupā.

2018. gada Eiropas čempionāts regbijā izvērtās ne gluži tā, kā plānots, proti, tā vietā, lai komandas aizvadītu pēdējās spēles Eiropas zonas 2019. gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīrā un noskaidrotu 2018. gada čempionu, turnīru aizēnoja divi skandāli. Pirmais bija saistīts ar Rumānijas regbija dzīves organizatoru vēlmi ietekmēt izšķirošā kvalifikācijas mača iznākumu (Beļģijas un Spānijas mača tiesnesis Vlads Jordanesku, kurš pats ir rumānis, pieļāva ļoti rupjas kļūdas, kas noveda pie Spānijas zaudējumu un tas bija izdevīgi Rumānijai), bet otrais jau skāra spēlētāju naturalizēšanas jautājumu, jo Spānija, Rumānija un Beļģija nebija ievērojusi visus noteikumus spēlētāju piesaistei.

Rezultātā, no pirmā konflikta uzmanība tika novērsta, jo naturalizācijas noteikumu pārkāpumu dēļ šīs trīs komandas saņēma sodus, kas tās svītroja ārā no kandidēšanas uz Pasaules kausu. Vissmagāk šo sodu sajuta Rumānija, kura tā vietā, lai 2019. gadā brauktu uz Pasaules kausu un priecātos par otro vietu šī gada Eiropas čempionātā, zaudēja ceļazīmi uz Japānu un palika EČ pēdējā vietā.

Tas nozīmēja, ka viņiem, lai saglabātu savu pierakstu spēcīgāko grupā, bija jāspēlē ar otrās, jeb Kausa divīzijas spēcīgāko komandu, kas bija Portugāle. Jāsaka gan, ka varēja vien just līdzi portugāļiem, kuriem tā vietā, lai cīnītos pret konfliktu nomocīto Vāciju, nu bija jāspēlē pret vienu no stiprākajām Eiropas čempionāta komandām.

Pati spēle arī pierādīja, ka Rumānija, lai arī šopavasar saņēma sodu, nav zaudējusi savu sportisko formu, jo, aizvadot pārliecinošu maču, viņi ar 36:6 sagrāva Portugāli un bez problēmām saglabāja savu vietu EČ Čempionāta, t.i., spēcīgākajā, divīzijā.

Divi piezemējumi, kas vēlāk arī izrādījās izšķirošie, Ionuta Dumitru kontā, kurš ieskaites zonas līniju šķērsoja jau piektajā un astotajā minūtē.

Eiropas čempionāts spēcīgāko komandu ieskaitē norisināsies no 2019. gada februāra līdz martam, kura laikā komandas aizvadīs viena apļa turnīru. Rumāņiem šis turnīrs sāksies uzreiz ar spēli pret saviem principiālajiem pretiniekiem, Gruzijas valstsvienību.

2019. gada Eiropas čempionāts regbijā

#KomandaSUNZPAP
1.Gruzija00000:00
2.Krievija00000:00
3.Vācija00000:00
4.Beļģija00000:00
5.Spānija00000:00
6.Rumānija00000:00