Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

"Sporta Punkts/Livonia" Baltijas čempionātu regbijā pabeidz 7. vietā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

"Sporta Punkts/Livonia" Baltijas čempionātu regbijā pabeidz 7. vietā
Foto: RK "Livonia".

Baltijas čempionātā regbijā-15 Garkalnes Regbija klubs “Sporta Punkts/Livonia” ieguvuši septīto vietu, jo pretinieki RK “Eži”, kurus “Sporta Punkts/Livonia” pirms mēneša pārliecinoši pārspēja grupu turnīrā, saskārās ar sarežģījumiem sastāva nokomplektēšanā un atteicās no spēlēšanas. Lai arī livonieši ieņēma septīto vietu, viņi bija tuvu tam, lai tiktu labāko četriniekā.

Šogad jaunizveidotajā Baltijas čempionātā regbijā, kas ir otrs spēcīgākais turnīrs aiz Baltijas Top līgas, sacentās astoņas komandas – četras Lietuvas un četras Latvijas komandas, kuras bija sadalītas divās grupās pa četri katrā. Tādējādi katra komanda grupu turnīrā aizvadīja trīs spēles, divām labākajām tiekot lielajā pusfinālā par 1.-4. vietu, bet trešajai un ceturtajai vietai spēlējot mazajā pusfinālā par 5.-8. vietu.

“Sporta Punkts/Livonia” grupu turnīrā trijās spēlēs bija izcīnījusi vienu uzvaru un piedzīvojusi divus zaudējumus. “Livonia” otrajai komandai sezonas sākumā bija problēmas ar sastāva nokomplektēšanu, tāpēc arī nācās piedzīvot zaudējumus pirmajās divās spēlēs pret lietuviešiem, turklāt otrajā spēlē “Baltrex” dublieru komandai piekāpjoties ar nelielu rezultātu starpību. Šajā spēlē bija iespējas uzvarēt, ko arī uzsvēra komandas galvenais treneris Vilmārs Sokolovs, norādot, ka netika izmantotas divas labas piezemējuma iespējas, kā arī pieļautas dažas neveiksmīgas kļūdas, ko izmantoja pretinieki.

Ar šādu bilanci – viena uzvara un divi zaudējumi – “Livonia” grupā ieņēma trešo vietu un nopelnīja mazajā pusfinālā par 5.-8. vietu pretiniekos otras grupas ceturto vietu – Rāmavas “Lāčus”, kuriem arī grupā bija viena uzvara, kas izcīnīta pret savas grupas līderkomandu no Lietuvas “Citma-RV Transport-Brothers of Cleanlines”, un divi zaudējumi. Šajā spēlē pēc bumbas valdījuma bija līdzīga, bet pēc teritoriālā pārsvara pat vairāk par labu livoniešiem, taču “Sporta Punkts/Livonia”, atrodoties vadībā ar nelielu pārsvaru pēc pirmā puslaika un arī vēl otrā puslaika vidū, beigās tomēr ar 18:26 zaudēja Rāmavas “Lāčiem/Mūkusalai”.

Spēle par 7. vietu izpalika, jo otrajā mazajā pusfinālā Valmieras “Fēniksam” zaudējušie “Eži” atteicās no spēles par septīto vietu, jo traumu dēļ nevarēja nokomplektēt sastāvu. Jāatgādina, ka livoniešiem pēdējā grupas spēlē pirms mēneša izdevās pārspēt “Ežus” ar lielu starpību 51:15 un revanšēties par zaudējumu Latvijas kausa pusfinālā, tiesa, eži Baltijas čempionāta spēlē saskārās ar sastāva komplektācijas problēmu.