Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

"Livonia" U16 jaunieši Latvijas čempionāta 4. posmā regbijā izcīna otro vietu, pirmie Baldone

Ivars Bācis
Ivars Bācis

"Livonia" U16 jaunieši Latvijas čempionāta 4. posmā regbijā izcīna otro vietu, pirmie Baldone
"Liovnia/Rīga" (pirmie no labās), Baldone/ĶNSS (vidū) un Eleja. Foto: Zigismunds Zālmanis.

Regbija kluba “Livonia/Rīga” jaunieši Latvijas čempionāta ceturtajā posmā U16 grupā regbijā, kas sestdien, 7. septembrī, norisinājās Rīgas Tehniskās koledžas stadionā, šoreiz izcīnīja otro vietu, piekāpjoties tikai Baldones/Ķekavas novada sporta skolas (ĶNSS) jaunajiem regbistiem. Arī kopvērtējumā livoniešu jaunajai maiņai otrā vieta aiz šīs grupas līderiem baldoniešiem/ķekaviešiem.

Šīs sezonas pirmajos divos posmos piedalījās piecas komandas, bet trešajā posmā bija par divām mazāk, pulcējoties trim komandām – Baldone/ĶNSS, RK “Livonia/Rīga” un Elejas JNSC. Tāpat kā iepriekšējā arī šajā posmā nepiedalījās “Livonia” otrā komanda – “Livonia/Engure” un viņu sīvākie konkurenti RK “Mītava”. Līdz ar to otro posmu pēc kārtas sacentās trīs pašas spēcīgākās komandas, kas vienīgās līdz šim ir ieguvušas godalgotās vietas.

RK “Livonia/Rīga” jaunieši U16 grupā ar katru posmu ir ieguvuši augstāku vietu, nopelnot pilnu godalgu komplektu. Sezona sākta ar trešo vietu, nākamajā posmā iegūta otrā vieta, bet trešajā posmā izcīnīta uzvara. Līdz ar to šoreiz augstāk livonieši nevarēja pakāpties, vienīgi mēģināt atkārtot pagājušajā posmā paveikto. Lai arī “Livonia/Rīga” nospēlēja labi, tomēr nācās atzīt sezonas līderu Baldone/ĶNSS pārākumu un otro reizi sezonā ieņemt otro vietu.

Gan “Livonia/Rīga”, gan Baldone/ĶNSS bez problēmām tika galā ar Eleju/JNSC, svinot uzvaras attiecīgi ar 19:7 un 27:10. Līdz ar to abu komandu savstarpējā spēlē noskaidrojās posma uzvarētājs. Lai arī maijā ļoti līdzīgā spēlē ar 24:21 uzvarēja Baldone, bet pagājušajā reizē augusta vidū livonieši pretiniekus atstāja “sausā” ar 12:0, šoreiz bez jebkādām ierunām pārliecinoši uzvarēja Baldone/ĶNSS, pārspējot “Livoniu/Rīgu” ar negaidīti ļoti lielu pārsvaru – 42:7.

“U16 komandai otrā vieta ir pareizā vieta, kur šogad jābūt, jo izskatījās, ka Baldone ir pārliecinošāka un pārliecinātāka par sevi. Un arī tas sastāvs “Livonia” šoreiz nesalikās tā īsti labi,” komentē RK “Livonia” prezidents Vigo Valdavs.

“Žēl, ka piedalījās tikai trīs komandas. Mūsu galvenais uzdevums bija pārspēt Eleju, ko mēs arī izdarījām. Ar visu to, ka mūsu komandas kapteinis, kurš ir arī rezultatīvākais spēlētājs un kurš spēj komandu, nebija veselības apstākļu dēļ. Taču puišiem tik un tā izdevās uzvarēt Eleju,” stāsta RK “Livonia” treneris Artūrs Baranovskis.

“Tā kā Baldone bija uzvarējusi Eleju, tad sapratām, ka kopvērtējumā pirmo vietu nevarēsim iegūt. Taču puiši gāja laukumā un mēģināja cīnīties. Diemžēl puišiem sanāca pieļaut ļoti daudz kļūdu un pavirši nospēlēt. Izpaudās disciplīnas trūkums Paši atdevām Baldonei spēli. Taču tas nekas, ir jābūt dažādām spēlēm, lai jaunieši saprastu, kā vajag spēlēt un kā nevajag spēlēt,” ar puišu paveikto nav apmierināts Baranovskis, ar humoru piebilstot, ka vismaz prieks, ka nav zaudēts “sausā”.

“Galu galā otrā vieta Latvijas čempionātā kopvērtējumā ir ļoti labs rezultāts. Iepriekšējā trešajā posmā aizcīnījāmies līdz pirmajai vietai, tādējādi sezonas garumā parādot progresu. Tā kā ir izdevies izcīnīt arī pirmo vietu, tad viss ir kārtībā,” secina RK “Livonia” jauniešu treneris.

     [+] [-]

, 2024-09-10 14:43, pirms nedēļas
Saprotams, ka visus regbija rakstus sponsorē Livonia, taču virsrakstā noteikti būtu loģiskāk kā pirmo pieminēt čempionu komandu

     [+] [-]

, 2024-09-10 16:38, pirms nedēļas
Livonija. Uzvarësim!