Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

"Livonia" U16 jaunieši ar meistarīgu sniegumu pārliecinoši uzvar Latvijas čempionāta 3. posmā regbijā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

"Livonia" U16 jaunieši ar meistarīgu sniegumu pārliecinoši uzvar Latvijas čempionāta 3. posmā regbijā
Uzvarētāji "Livonia/Riga". Foto: Zigismunds Zālmanis.

Regbija kluba “Livonia/Rīga” jaunieši rādīja meistarīgu sniegumu un dominēja Latvijas čempionāta trešajā posmā U16 grupā regbijā, kas pagājušajā nedēļas nogalē norisinājās Rīgas Tehniskās koledžas stadionā. Tādējādi jaunie livonieši šogad izcīnīja pirmo uzvaru.

Šīs sezonas pirmajos divos posmos piedalījās piecas komandas, bet trešajā posmā bija par divām mazāk, pulcējoties trim komandām – Baldone/ĶNSS, RK “Livonia/Rīga” un Elejas JNSC. Šajā posmā nepiedalījās “Livonia” otrā komanda – “Livonia/Engure” un viņu sīvākie konkurenti RK “Mītava”. Taču šīs trīs komandas, kas piedalījās, bija pašas stiprākās, jo pirmajos divos posmos sadalīja godalgotās vietas. Šajā posmā līderu trijnieka savstarpējās cīņās vietu sadalījums pamainījās.

Šo sezonu RK “Livonia/Rīga” spēlētāji bija sākuši ar trešo vietu, otrajā posmā pakāpjoties nedaudz augstāk uz otro pozīciju, bet šajā posmā vēlreiz livonieši paveica virzību uz augšu, proti, pārspējot abus sīvākos sāncenšus, svinēja pirmo uzvaru posmā šajā sezonā.

“Livonia/Rīga” pret pirmā posma otrās vietas ieguvējiem Eleju veica vairākus piezemējumus un guva 28 punktus, pretiniekam ļaujot atzīmēties ar vienu piezemējumu un realizāciju, uzvarot ar 28:7. Spēlē pret iepriekšējo posmu uzvarētājiem Baldoni/ĶNSS livonieši savu ieskaites zonu nosargāja neskartu un punktus neļāva gūt, uzvarot ar 12:0, kas nodrošināja uzvaru posmā. Līdz ar to līdzšinējos trijos posmos “Livonia/Rīga” ir viss godalgoto vietu komplekts.

Cīņā par otro vietu posmā baldonieši ar 33:7 pārspēja elejiešus.

Kopvērtējumā ar 4 punktiem (1,1,2) vadībā joprojām atrodas Baldone/ĶNSS, “Livonia/Rīga ar 6 punktiem (3,2,1) nostabilizējusies otrajā vietā, bet Eleja ar 8 punktiem ieņem trešo vietu.

“Uzskatu, ka puiši izdarīja tieši to, kas no viņiem tika prasīts. Ļoti labs darbs aizsardzībā, kas mijās ar spēcīgu uzbrukumu. Augustā aizvadītajā nometnē jaunieši tika pie jaunām zināšanām un jauna spēles stila, kas apliecinājās abās spēlēs uzvarot abas līderkomandas. Esmu priecīgs par puišu paveikto un lepns būt par treneri šiem puišiem,” akcentē “Livonia/Rīga” treneris Artūrs Baranovskis.

“Tiešām jaunieši nospēlēja ļoti disciplinēti. Priekš komandas, kur spēlētājiem ir tikai 16 gadi, tik stingri ievērot spēles zīmējumu un visu, kas bija noteikts, tiešām ir ļoti labi. Līdz ar to arī ir rezultāts, kas ir ļoti iepriecinošs,” uzslavē RK “Livonia” prezidents Vigo Valdavs.

“Nometnē esam ļoti labi pastrādājuši. Un šis jaunais spēles zīmējums nes savu rezultātus,” atzīst Valdavs.