Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

"Livonia" uzzin pretiniekus Baltijas Top līgas finālā, "Miesnieki" uzvar spēlē par 7.vietu

Ivars Bācis
Ivars Bācis

"Livonia" uzzin pretiniekus Baltijas Top līgas finālā, "Miesnieki" uzvar spēlē par 7.vietu
"Livonia" regbisti līksmo par iekļūšanu finālā. Foto: RK "Livonia"/LRF.

"Livonia" regbija-15 komanda Baltijas"Top" līgas finālā tiksies ar Šauļu "Vairas-Kalvis-Jupoja”, kas otrajā pusfinālā tikpat spraigā un līdzīgā cīņā uzvarēja savus pretiniekus. Tikmēr RK "Miesnieki" uzvarēja spēlē par 7.vietu.

Jau ziņojām, ka pārsteigumu sagādājuši Garkalnes regbija kluba “Livonia” spēlētāij, kuri Baltijas “Top” līgas pusfināla sērijā dramatiskā cīņā divuļu summā ar viena punkta pārsvaru uzvarēja pamatturnīra uzvarētājus Kauņas “Ažuolas” regbistus un iekļuva finālā. Lai arī atbildes mačā livonieši piedzīvoja minimālu zaudējumu ar rezultātu 33:34 (13:25), taču divu spēļu summā svinēja uzvaru ar 56:55, jo pirmajā spēlē bija uzvarējuši ar divu punktu starpību - 23:21. Tādējādi šīs sezonas pamatturnīra spēcīgākā komanda Kauņas "Ažuolas" tika atstāta "aiz borta" jeb fināla..

Garkalnes regbistu pretinieki kļuva zināmi ne mazāk aizraujošā divu Šauļu komandu “Baltrex” un “Vairas-Kalvis-Jupoja” pusfināla duelī. Pirmajā spēlē tika fiksēts neizšķirts 31:31, bet otrajā pašās beigās ar 23:22 vinnēja “Vairas” regbisti. Interesanti, ka finālā tiksies pamatturnīra trešās un ceturtās vietas ieguvēji, bet divas labākās regulārās sezonas vienības izspēlēs bronzas medaļas.

“Top” līgas fināls notiks 22.oktobrī,, kad plānota arī Latvijas valstsvienības spēle ar Luksemburgu. Pērn "Livonia" nevarēja nokomplektēt sastāvu un spēlē par 3.vietu laukumā neizgāja.

Šodien Baldones stadionā spēli par 7.vietu pret Vilņas regbija akadēmijas vienību aizvadīja “Miesnieki/Ķekava” regbisti, izcīnot uzvaru ar 28:17.

Izmantotie resursi:
"Livonia" regbisti ar minimālu...