Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

"Livonia" treneris Džonsons: "Pārāk daudz kļūdu pret čempioniem, varējām uzvarēt"

Ivars Bācis
Ivars Bācis

"Livonia" treneris Džonsons: "Pārāk daudz kļūdu pret čempioniem, varējām uzvarēt"
Nīls Džonsons vidū. Foto: Ģirts Kehris/"Livonia"

Pēc zaudējuma Baltijas Top līgā izbraukuma spēlē Šauļos pašreizējiem čempioniem “Vairas-Kalvis-Jupoja” vicečempionu Regbija kluba “Livonia” galvenais treneris Nīls Džonsons izteicās, ka pieļautās pārāk daudzās nepiespiestās kļūdas un izniekotie momenti nav ļāvuši livoniešiem izcīnīt uzvaru.

Iepriekš ziņojām, ka pagājušo svētdien, 6. augustā, prestižajā Baltijas Top līgā regbijā tika aizvadītas otrās kārtas spēles, RK “Livonia” izbraukumā Šauļos tiekoties ar “Vairas-Kalvis-Jupoja”. Lai arī otrais puslaiks beidzās neizšķirti, līdzvērtīgā spēlē, kas bija pagājušā gada fināla atkārtojums, RK “Livonia” beigās piekāpās lietuviešiem ar 15:29.

“Livonia” galvenais treneris Nīls Džonsons norāda uz pieļautajām daudzajām kļūdām spēles sākumā. “Pirmajās 15 minūtēs mēs četras reizes bijām viņu 22m zonā. Mums bija četras iespējas gūt punktus, turklāt divas labas iespējas arī izdarīt piezemējumu. Taču kļūdījāmies, atdevām teritoriju, “atdevām” piecus sodus, tādējādi izniekojot iespējas.”

“Ja mēs sākumā nepieļautu tik daudz kļūdu, tas dotu punktus un arī psiholoģisko pārliecību spēlēt labāk. Turklāt pēc 15 minūtēm pretinieki guva vieglus punktus ar piezemējumu, pēc kā bija smagi atgriezties spēlē, jo bija psiholoģiski grūti, kad spraigā cīņā neizmanto vairākas savas iespējas, bet pretinieks pēkšņi gūst vieglus punktus,” skaidro regbija speciālists. “Spēles sākuma pusē viens no mūsu līderiem Enzo Beltramino diezgan smagi cieta vienā no spēles epizodēm, tas arī atstāja ietekmi.”

“Pirmajā puslaikā spēlējām pret vēju, un cerējām, ka otrajā puslaikā tas mums palīdzēs, taču pēc pārtraukuma vējš rimās, tā kā nekādas priekšrocības vēlāk mums nebija. Otrajā puslaikā abas komandas sagura. Tāpēc bija vajadzīgas spēlētāju maiņas” stāsta Džonsons, uzsverot, ka ļoti svarīgu lomu spēlē fiziskā izturība. “Ja spēlētāji sagurst, viņi kļūdās vairāk. Mums ir jāstrādā vairāk pie izturības uzlabošanas. Pret spēcīgajām Lietuvas komandām, lai tās uzvarētu, izturība ir ļoti būtiska.”

“Turējāmies pie spēles plāna, pie jaunās sistēmas, tikai to pilnībā nesanāca realizēt. Traucēja šīs daudzās kļūdas. Ja tik liels kļūdu skaits, mēs varējām uzvarēt,” neslēpj Džonsons. “Nav iespējams uzvarēt, ja ir tik daudz kļūdu un sodu.”