Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Lauvas un All Blacks slēdz mierizlīgumu

Lauvas un All Blacks slēdz mierizlīgumu
Tiesneša Romēna Puata lēmums izšķīra sērijas likteni.
Foto: PA Wire/PA Images

Noslēgusies 2017. gada Britu un īru lauvu tūre. Jaunzēlandes un lauvu sērijas izšķirošajā spēlē uzvarētājs netika noskaidrots - 15:15. Sērijas uzvarētāju trofeju abi kapteiņi pacēla kopā.

Spēli pārliecinošāk sāka mājinieki. 15. minūtē izcilu piezemējumu noorganizēja brāļi Bareti: pēc Bodena piespēles ar kāju un Džordija atspēles piezemējumu guva Ngani Laumape. Bodens Barets iesita sarežģītu realizāciju, panākot 7:0.

Lauvas starpību sadeldēja līdz minimumam, pateicoties diviem precīziem Ouvena Farela soda sitieniem (7:6). Puslaika izskaņā pēc izcilas Antona Linarta-Brauna piespēles piezemējumu guva Džordijs Barets, panākot 12:6. Brālis realizāciju iesist nespēja un pirmais puslaiks noslēdzās ar sešu punktu pārsvaru mājiniekiem.

Otrajā puslaikā lauvas sasparojās un izlīdzināja rezultātu. Eliots Deilijs un Ouvens Farels ar soda sitieniem panāca 12:12. Svaru kausus par labu lauvām varēja nosvērt Džeroma Keino dzeltenā kartīte, kas jaunzēlandiešus uz desmit minūtēm atstāja mazākumā. Tomēr All Blacks savu ieskaites laukumu noturēja neskartu. Daudzās kļūdas neļāva lauvām pilnībā izmantot savu potenciālu.

68. minūtē lauvas savā laukuma pusē pārkāpa noteikumus grupu cīņā. Bodens Barets atguva vadību - 15:12. Lauvas metās atspēlēties un 78. minūtē Farels tika pie iespējas izpildīt soda sitienu. Tas bija precīzs un lauvas panāca izlīdzinājumu. Jau pēc dažām sekundēm tiesnesis Romēns Puats nozīmēja pārkāpumu lauvām, kas varēja izšķirt spēles likteni, taču, palūdzis video tiesneša palīdzību, viņš savu lēmumu mainīja. All Blacks kontrolēja bumbu un tiecās pēc uzvaras, taču Britu un īru lauvu aizsardzība bija necaursitama. 15:15 - spēle un sērija noslēdzās neizšķirti.

Pēc spēles Jaunzēlandes izlases leģenda Kevens Mealamu pasniedza īpašu piemiņas cepuri Kīranam Rīdam - All Blacks kapteinis kļuva par septīto spēlētāju, kas melno formu mugurā vilcis vismaz 100 reizes. Kīrans Rīds intervijā pēc spēles pauda pārliecību, ka tiesneša sākotnējais lēmums par soda piešķiršanu spēles beigās bijis pareizs, taču tas nav bijis iemesls, kāpēc nav izdevies uzvarēt sēriju. Sevišķi lielu prieku neizrādīja arī lauvu kapteinis Sems Varbortons, kurš gan atzina, ka neizšķirts ir labāks nekā zaudējums.

Līdz ar to lauvām jāgaida vēl 12 gadi, lai beidzot no Jaunzēlandes atgrieztos ar uzvarētu sēriju. Kopš 1971. gada tas nav izdevies. 2029. gadā cīņā dosies jau pavisam cita spēlētāju paaudze.

Jaunzēlande 15:15 Britu un īru lauvas

Piezemējumi: Laumape 15', Dž. Barets 36' - nav
Realizācijas: B. Barets 16' - nav
Soda sitieni: B. Barets 68' - Farels 21', 33', 60', 78', Deilijs 42'