Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Atcelts "Lions" mačs, DĀR un Gruzijas spēles norise apdraudēta

Juris Miņins
Juris Miņins

Atcelts "Lions" mačs, DĀR un Gruzijas spēles norise apdraudēta
Britu un īru "Lions" komandas treniņš, Foto:EPA/Scanpix

Covid-19 uzliesmojuma dēļ ir atcelts viens britu un īru "Lions" komandas mačs tās Dienvidāfrikas Republikas tūrē. Vīruss ir konstatēts Pretorijas "Bulls" nometnē. Zem lielas jautājuma zīmes ir arī DĀR un Gruzijas izlašu cīņa.

Pretorijas "Bulls" komandas, ar kuru britu un īru apvienotajai izlasei bija paredzēta spēle šajā sestdienā, nometnē ir konstatēts Covid-19 uzliesmojums (vīruss atklāts četriem spēlētājiem un vienam mača tiesnesim) un tāpēc ir nolemts, ka drošāk būs, ja šis mačs tiktu atcelts. Šis ir pirmais "Lions" 2021. gada tūres atceltais mačs Covid-19 vīrusa dēļ un pastāv iespēja, ka Dienvidāfrikas Republikā ziemeļu puslodes komanda aizvadīs ne vairāk kā septiņus mačus.

Pašlaik notiek pārrunas par šīs spēles iespējamo pārcelšanu uz citu laiku un vietu vai, ja šīs sarunas nevainagosies ar panākumiem, tiks meklēts cits pretinieks.

Tiesa, galvenās cīņas šajā "Lauvu" tūrē, protams, ir paredzētas starp britu un īru komandu un 2019. gada Pasaules kausa ieguvējiem, DĀR izlasi, tiesa, arī ar šiem mačiem var rasties problēmas.

Vakar tika ziņots, ka pozitīvs Covid-19 testa rezultāts ir DĀR izlases uzbrucējam Lūdam de Jāgeram, kas nozīmēja, ka visai komandai ir jādodas pašizolācijā. Savukārt jau šodien tiek ziņots, ka desmit komandas pārstāvjiem, kā spēlētājiem, tā personālam, ir konstatēti pozitīvi vīrusa pārbaužu rezultāti.

Lai arī par "Lions" tūres maču atcelšanu pagaidām nerunā, tuvākā DĀR izlases pārbaudes spēle gan ir apdraudēta, jo 9. jūlijā viņiem bija paredzēta otrā pārbaudes spēle pret Gruzijas valstsvienību, kuriem arī ir konstatēti četri pozitīvi Covid-19 gadījumi. Jāpiebilst, ka arī pirms pirmā mača DĀR komandu skāra vīruss, taču ar to tā veiksmīgi tika galā un beigu beigās arī pieveica Gruziju ar 40:9.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/
https://www.planetrugby.com/