Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Regbisti sīvā cīņā piekāpjas Izraēlai un neiekļūst PK kvalifikācijas turnīrā

Jānis Celmiņš

Regbisti sīvā cīņā piekāpjas Izraēlai un neiekļūst PK kvalifikācijas turnīrā
Foto: Zigismunds Zālmanis, "Nikon"

Šodien Izraēlas pilsētā Natanjā Eiropas Nāciju kausa (ENK) izcīņas 2B divīzijas spēlē starp Izraēlu un Latviju mūsu regbisti bija spiesti atzīt sāncenšu pārākumu ar 15:17 (10:17). Latvija nopelnīja tikai vienu bonusa punktu, nezaudējot vairāk ar nekā septiņiem punktiem.

Mačs Latvijas ovālās bumbas meistariem sākās ar Vitālija Halecka precīzi izpildītu soda sitienu, pēc kura mūsu regbisti izvirzījās vadībā 3:0. Laukuma saimnieki atbildēja ar piezemējumu, pārņemot vadību ar 5:3. Spēles turpinājumā Latvijas spēlētāji pieļāva vairākas kļūdas, pēc vienas no kurām sāncenši pēc gara izrāviena no laukuma centra palielināja rezultāta starpību līdz 10:3. Pēc brīža Izraēlas regbisti guva vēl piecus punktus ar piezemējumu, turklāt šoreiz precīzi izpildot arī realizācijas sitienu – 17:3. Tikai pēc šiem notikumiem iniciatīva pirmā puslaika beigu daļā pārgāja Latvijas valstsvienības rokās. Ilgs uzbrukums vainagojās ar sekmīgu Naura Bērziņa piezemējumu laukuma malā, bet Haleckis no visnotaļ neērtas pozīcijas iesita realizācijas sitienu. 10:17 ar tādu rezultātu noslēdzās spēles pirmā daļa.

Otrajā puslaikā rezultāts ilgi palika nemainīgs, līdz piezemējumu pašā laukuma malā izdarīja Matīss Zalcmanis, samazinot starpību līdz 15:17. Diemžēl Haleckis šoreiz no neērtas pozīcijas sita neprecīzi. Atlikušajā laikā spēle lielākoties ritēja laukuma vidusdaļā ar abpusējiem izrāvieniem, taču rezultāts vairs nemainījās. Laukuma saimnieki varēja svinēt savu trešo uzvaru 2B divīzijā ar 17:15.

Pēc šī mača Izraēla nostiprināja savas līderpozīcijas ar 14 punktiem. Latvija paliek otrajā vietā ar 11 punktiem. Šajā ziņā nekas nemainīsies pat pēc atlikušajām pirmā apļa spēlēm (13. aprīlī Dānija – Serbija, 20. aprīlī Izraēla – Dānija). Tādējādi tiesības piedalīties Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīrā ir ieguvusi Izraēlas valstsvienība.

ENK 2B divīzijas turnīra tabula pēc spēles ar Izraēlu

KomandaSpēlesUNZBonusa punktiPunkti kopā
Izraēla3300214
Latvija4202311
Andora411206
Serbija310226
Dānija201102

Latvijas izlases galvenais treneris Sergejs Lisko: "Mēs bijām viesos pie turnīra tabulas līderiem. Tas bija gan redzams, gan jūtams gandrīz ik uz soļa. Mēs spēlējām pret pusotru komandu. Latvijas izlases sastāvam pietrūka gan Uldis Saulīte, gan vēl daži spēlētāji, kuri nevarēja doties šajā garajā izbraucienā. Savukārt mūsu sāncenšiem bija septiņi leģionāri. Gan mūsu nervozitāte, gan nepatīkamās kļūdas bija visa tā rezultāts. Mēs zaudējām augsta līmeņa komandai. Tomēr, lai vai kā, puiši ir malači. Atceros, kādi viņi izskatījās pret Lietuvas izlasi, kad sākām kopējo sadarbību. Es priecājos par progresu. Ja salīdzina, kādu sniegumu demonstrējām tad un tagad, tad tās ir divas dažāda līmeņa vienības."

Informāciju sagatavoja:
Jānis Erenbergs,
Latvijas Regbija federācijas
preses sekretārs

  -1 [+] [-]

, 2013-04-06 19:50, pirms 11 gadiem
pakast kautkadiem krievu zidiem....bla tads reciens

     [+] [-]

, 2013-04-06 20:09, pirms 11 gadiem
demarkus rakstīja: pakast kautkadiem krievu zidiem....bla tads reciens
tava komentāra saturs pasaka visu par pelēko šūniņu daudzumu tavā paurī! Džeki - malači!!! godam nospēlējuši esat!

     [+] [-]

, 2013-04-06 20:20, pirms 11 gadiem
demarkus rakstīja: pakast kautkadiem krievu zidiem....bla tads reciens
Rēciens no primāta. Tavs avatars jau visu izsaka par īpašnieka prāta spējām.

     [+] [-]

, 2013-04-06 20:29, pirms 11 gadiem
schots rakstīja: tava komentāra saturs pasaka visu par pelēko šūniņu daudzumu tavā paurī! Džeki - malači!!! godam nospēlējuši esat!
Jā,nocīnijās līdz beigām.