Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

"Miesnieki" grib nedaudz veiksmīgāku sezonu

Andrejs Siliņš

"Miesnieki" grib nedaudz veiksmīgāku sezonu
Foto: Zigismunds Zālmanis, "Nikon"

Pagājušajā gadā Latvijas čempionātā regbijā 15 “Miesnieku” komanda izcīnīja trešo vietu, toties izcīnīja savā īpašumā Latvijas kausu, bet regbijā 7 kļuva gan par kausa ieguvējiem, gan par Latvijas čempioniem. Šogad vienība cer uz vēl veiksmīgāku un bagātāku sezonu.

RK “Miesnieki” valdes priekšsēdētājs un galvenais treneris Uldis Bautris:

"Jāsāk ar to, ka Lieldienas tradicionāli iezīmē sezonas sākumu. Tāpēc svētkos tāds novēlējums – visiem būt veseliem, stipriem, bagātiem un, protams, visiem veiksmīgu sezonu. Mūsu klubam šosezon jāpabeidz vairāki iesāktie darbi. Kā pirmo minēšu laukuma pabeigšanu Rīgas Tehniskajā koledžā. Otrkārt, Ķekavas novada sporta skolā jāpabeidz grupu izveide. Šīm jauniešu vienībām bāzes vietas ir Rāmavā un Baložos. Jāsakārto infrastruktūra pie tām, kā arī jādomā par treneru piesaisti. Šogad mūsu klubam aprit savdabīga jubileja – pirms 20 gadiem Latvijas čempionātā pirmoreiz parādījās komanda ar “Miesnieku” nosaukumu. Klubs gan toreiz vēl nebija izveidots, tas notika vēlāk.

Pagājušā sezona “Miesniekiem” bija ļoti laba, bet, runājot par šo sezonu, tomēr gribētos nospēlēt vēl nedaudz labāk. Protams, vajadzīga arī veiksme, bet noteikti negribētos tik daudz traumu kā pagājušajā gadā. Tiesa, pirmie “nelaimes vēstneši” jau ir klāt. Matīss Batarāgs Latvijas regbija 7 izlases treniņā satraumēja celi. Pirms sezonas sākuma aizvadījām pārbaudes turnīru Šauļos, kur četru komandu konkurencē palikām trešie. Sastāvā mums lielu izmaiņu nav. Vienīgi regbijā 7 un U20 komandā vairs nespēlēs baldonieši. Komandas balsti palikuši vecie – Jānis Skuja, Jānis Priede, Edgars Cīrulis, Māris Robežnieks, Viktors Silvoniks, Valters Raņķis un četri brāļi Andersoni. Ir ļoti daudz jauno spēlētāju.

Svarīgākās sacensības mums šosezon būs Baltijas kauss regbijā 15 un Baltijas līga regbijā 7. Šeit jācīnās par medaļām, lai godam būtu pārstāvēta Latvija. Vēl pieminēšu Maskavā paredzēto Eiropas čempionu klubu kausa izcīņu. Protams, vasarā pirmoreiz sekmīgi jācenšas pārstāvēt Ķekavas novadu Latvijas olimpiādē. Runājot par regbija līmeni valstī kopumā, ar nožēlu jāsecina, ka kopējais spēlētāju līmenis krītas. Īpaši tas jāsaka par vadošajiem spēlētājiem. Žēl, ka Latvijas komandas negrib arī spēlēt Baltijas sacensībās, kas ir līmeni augstākas nekā pašmāju čempionāts. Tas mūsu regbijam ir kā savdabīgs mīnuss.

Informāciju sagatavoja
Jānis Erenbergs
Latvijas Regbija federācijas
preses sekretārs

     [+] [-]

, 2012-04-09 02:11, pirms 12 gadiem
smieklīgi, pagajušā sezona šiem kārtējā izgāšanās, bet te meģina pagriezt, ka ļoti labi nostartējuši. R7 Latvijā interesē tikai 2 komandas. Vienīgais viņu reālais sasniegums ir kausa paņemšana R15, bet arī tas salīdzinot ar čempionu titulu ir nekas (čempioni nav bijuši jau gadus 5), kā arī Lietuvas čempī rezultāts tāds neiepriecinošs...