Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Latvijas septītnieka regbistes vēlreiz pārspēj Andoru un izcīna 4. vietu Konferences divīzijā

Agris Suveizda

Latvijas septītnieka regbistes vēlreiz pārspēj Andoru un izcīna 4. vietu Konferences divīzijā
Latvijas sieviešu regbija-7 izlase. Foto: Juris Bērziņš-Soms/rugby-latvia.lv

Serbijas galvaspilsētā Belgradā noslēdzies Eiropas trešās jeb Konferences divīzijas čempionāts regbijā-7 sievietēm. Latvijas izlase deviņu komandu konkurencē ieguva ceturto vietu.

Turnīrs notika divas dienas, un deviņām valstsvienībām sākotnēji bija jāaizvada divi viena apļa grupu turnīri. Pēc tiem komandas tika sarindotas atbilstoši rezultātiem un sadalītas trijās apakšgrupās pēc spēka – pirmais trijnieks turpināja cīņu par divām ceļazīmēm augšup, bet pārējās grupās tika izspēlētas 4.-6. un 7.-9. vietas.

Latvija sāka ar tehnisko zaudējumu Monako (0:28) novēloti saņemtu Covid-19 pārbaužu rezultātu dēļ, bet turpināja ar uzvarām pār Andoru (20:0), Horvātiju (26:0) un Luksemburgu (41:5). Latvija izšķirošajā fāzē tika ierindota H apakšgrupā, kas turpināja cīņu par 4.-6. pozīciju. Latvija un Andora apspēlēja Bulgāriju (attiecīgi 33:0 un 20:7) un savā starpā tikās izšķirošajā cīņā par pirmo vietu apakšgrupā un ceturto – turnīrā. Tajā pārāka bija Latvija, kas Andoru atkārtoti uzvarēja ar rezultātu 17:10.

Ceturto vietu Eiropas trešajā divīzijā Latvija izcīnīja arī pirms diviem gadiem, kad tajā atgriezās pēc izkrišanas no otrās jeb Trofejas divīzijas. 2016. gadā Latvija triumfēja Konferences divīzijā.

Vietu sadalījums

VIzlase
1.Izraēla
2.Austrija
3.Horvātija
4.Latvija
5.Andora
6.Bulgārija
7.Luksemburga
8.Lietuva
9.Monako

Izmantotie resursi:
https://www.rugbyeurope.eu/women-s-...