Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

"Stats/Ķekava" joprojām nespēj pieveikt "BaltRex"

Jānis Pārums

"Stats/Ķekava" joprojām nespēj pieveikt "BaltRex"
"STATS/Ķekava" regbisti
Foto: www.miesnieki-rugby.lv

"Stats/Ķekava" turpina savu zaudējumu sēriju Lietuvas čempionātos pret Šauļu ''BaltRex'', ko nespēj uzvarēt jau trīs sezonas un sešas spēles un tā ir vienīgā nepārspētā lietuviešu komanda, kopš latvieši kaimiņvalsts čempionātā. Sestdien Ķekavas regbisti piekāpās ar 17:43.

Spēlē Upesciemā tika uzstādīts arī ''miesnieku'' antirekords Lietuvas čempionātos aizsardzībā, kad tika zaudēti 43 punkti.Līdzšinējais ''sasniegums'' bija 39 punkti un arī pret šo pašu neērto ''BaltRex'' savā laukumā 2007. gadā. Abu komandu pirmā posma spēle šajā sezonā Šauļos beidzās tikai ar diviem punktiem par labu pretiniekiem 30:32.

Pēc šī zaudējuma kļuva skaidrs, ka par zelta un sudraba medaļām, tāpat kā iepriekšējos gadus, cīnīsies Šauļu ''Vairas'' un ''BaltRex'', bet ''miesnieki'' par bronzas medaļām ar Kauņas ''Ažuolas'', kam pirms divām atlikušajām spēlēm ir tikpat punktu.

Treneris Uldis Bautris: "Spēlē nespējam nosegt ātros "Baltrex" aizsargus, bet vislielākās nepatikšanas mums sagādāja viesu Nr.10, kaut arī speciāli gatavojamies viņu apturēt, tas pilnīgi neizdevās. Slikti nospēlējam ar kāju tieši otrajā puslaikā, kad tai vajadzēja būt mūsu galvenajam ierocim spēcīgajā pavējā. Labi nospēlēja mūsu uzbrucēji, taču pielaida arī vairākas tehniskās kļūdas, autā, grupas cīņā, kad lietuvieši ieguva vieglas bumbas un pārvērta punktu guvumā. Jāuzslavē mūsu jaunie spēlētāji, kas uznākuši uz maiņu ar savu cīņassparu patīkami pārsteidza. Uzskatīsim šo spēli par labu treniņu pirms Latvijas kausa fināla un spēli ar "Ažuolas" par bronzas medaļām Lietuvā."

Lietuvas čempionātā "Stats/Ķekava" ar 13 punktiem šobrīd ieņem trešo vietu. Tikpat punktu ir arī sīvākajiem pretiniekiem "Ažuolas".

"Miesnieku" sastāvs:

Skuja, Cīrulis, Dzenis (Ā.Andersons), R.Ašmanis (Spurdziņš), Robežnieks, Pētersons, Rupainis (Eglis), Struža (M.Vanags), Priede, Pilenieks (A.Vanags), Bramanis, Jakušs (R.Ameters), G.Andersons, Raņkis.

Otrā Lietuvas čempionāta pirmā četrinieka spēlē Šauļu ''Vairas'' tikai pašās beigās spēja uzvarēt Kauņas ''Ažuolas'' ar 24:19. Kauņas komandā no Anglijas atgriezusies virkne spēlētāju to nopietni pastiprinot.

Nākamo spēli ''Stats/Ķekava'' aizvadīs 10. oktobrī, arī Upesciemā, kad Latvijas kausa finālā tiksies ar 2009. gada Latvijas čempioniem SK ''Ovāls''.

Izmantotie resursi:
miesnieki-rugby.lv