Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

“Ežu” regbisti – viesmīlīgi saimnieki

Jānis Celmiņš

“Ežu” regbisti – viesmīlīgi saimnieki
Foto: Zigismunds Zālmanis, "Nikon"

Sestdien, 3. septembrī, Upesciema stadionā risinājās 15. starptautiskais bērnu regbija turnīrs “Ežu kausi 2011”. Sacensības notika U13 un U15 vecuma grupās, taču paši rīkotāji – Latvijas Mobilā telefona (LMT) regbija klubs “Eži” – abās no tām palika ārpus godalgoto vietu skaita. Vienīgo vietu uz pjedestāla no Latvijas klubiem izcīnīja RK “Mītava” U15 vecuma grupā, kas ierindojās trešajā vietā, bet pārējās godalgotās vietas tika mūsu dienvidu kaimiņiem – lietuviešiem.

U13 vecuma grupā startēja desmit komandas: Kauņas “Ažuolas 2”, Šauļu “Vairas 1”, RK “Šiauliai”, Kaļiņingradas “33 Legion”, “Piekūni/Imanta”, Kauņas “Ažuolas 1”, Šauļu “Vairas 2”, “Miesnieki”, Šauļu “Baltrex” un “Eži/LMT”. “Eži” spēlēja B grupā, kur cīnījās neizšķirti 5:5 ar “Ažuolas 1”, tāpat nospēlēja neizšķirti 5:5 ar “Vairas 2”, ar 20:0 uzvarēja “Miesniekus”, bet ar 0:10 piekāpās “Baltrex”. Rezultātā “Eži/LMT” ar 8 punktiem ierindojās trešajā vietā grupā un pusfināliem nekvalificējās. Par labāko spēlētāju laukuma saimnieku vienībā tika atzīts Reinis Leitāns. Savukārt mačā par pirmo vietu divu Lietuvas komandu duelī “Vairas 1” ar 15:10 pārspēja “Ažuolas 1”, bet spēlē par trešo vietu “Baltrex” ar 10:0 uzvarēja “Piekūni/Imanta” jaunos ovālās bumbas censoņus.

U15 vecuma grupā piedalījās deviņas vienības: Šauļu “Vairas”, RK “Mītava”, Kaļiņingradas “33 Legion”, “Miesnieki”, Kauņas “Ažuolas”, “Eži/LMT”, “Piekūni/Imanta”, RK “Šiauliai” un Šauļu “Baltrex”. “Eži/LMT” spēlēja B grupā, kur cīnījās neizšķirti 0:0 ar “Ažuolas”, ar 15:0 uzvarēja “Piekūni/Imanta”, ar 15:5 RK “Šiauliai”, bet ar 0:35 atzina “Baltrex” pārākumu. Tādējādi “Eži/LMT” ar 9 punktiem izcīnīja otro vietu grupā, iekļūstot pusfinālā. Šeit “adataiņi” sīvā cīņā ar 5:15 piekāpās “Vairas” jaunajiem regbistiem, bet pēc tam mačā par trešo vietu ar tādu pašu rezultātu 5:15 zaudēja RK “Mītava”. Savukārt finālā “Vairas” ar 5:25 zaudēja “Baltrex”. Par labāko spēlētāju “Eži/LMT” sastāvā tika atzīts Oskars Obodovs.

Visi sacensību godalgoto vietu ieguvēji tika apbalvoti ar kausiem, balvas saņēma arī katras komandas labākais spēlētājs. Savukārt visas komandas, kas piedalījās sacensībās, tika pie piemiņas veltēm.

LMT RK “Eži” trenere Dace Straume: “Ežu kausu” sākotnējā ideja ir tāda, ka galvenās balvas jau nav vienmēr obligāti jāizcīna rīkotājiem, bet gan ar regbija palīdzību jāveido savstarpējie kontakti ar citu valstu klubiem un jāpopularizē Latvijas regbijs. Tāpēc mums izcīnītās vietas nav tik svarīgas – daudz būtiskāka ir iegūtā patstāvības skola un pieredze. Jāatgādina, ka “Ežu kausus” atkal rīkojām pēc divu gadu pārtraukuma, turklāt šī sanāca pusapaļa jubileja – 15. reize. Turnīrs bija visplašāk pārstāvēts visā tā vēsturē. Upesciema stadionā bija lieliski apstākļi, un komandas parādīja labu sniegumu. Arī laika apstākļi mūs lutināja, tāpēc ar visu sacensību norisi kopumā esam vairāk nekā apmierināti.

Jānis Erenbergs,
Latvijas Regbija federācijas
preses sekretārs

     [+] [-]

, 2011-09-04 14:55, pirms 13 gadiem
Patiess prieks par Ežu kausu atdzimšanu. Lai nākamie 15 turnīri būtu tikpat labi vai pat vēl labāki!!!