Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

"Baldone" uzvar "Miesniekus"

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

"Baldone" uzvar "Miesniekus"
Foto: Zigismunds Zālmanis, Nikon

Šodien Siguldas “Depo” laukumā notika 20. “Livland” Latvijas meistarsacīkšu otrā apļa piektās kārtas trešā spēle starp “Miesnieki/Ķekava” un RK “Baldone” regbistiem. “Baldone” negaidīti izcīnīja uzvaru ar 38:11 (30:6), gūstot ceturto panākumu deviņās spēlēs un ar 20 gūtajiem punktiem nostiprinoties turnīra tabulas ceturtajā vietā. Savukārt “Miesnieki/Ķekava” piedzīvoja piekto neveiksmi desmit spēlēs, taču ar 25 punktiem saglabāja trešo ailīti turnīra tabulā.

RK “Miesnieki” prezidents Uldis Bautris: "Pirms spēles ar “Baldoni” mūsu pamatsastāvs jeb “Stats/Sigulda” turpat Siguldā aizvadīja maču Lietuvas atklātajā čempionātā pret Šauļu “Baltrex”, kurā piedzīvojām zaudējumu ar 20:61. Tā kā vadošie spēlētāji vienu spēli jau bija aizvadījuši, maču pret “Baldoni” iesākām ar jaunajiem spēlētājiem. Diemžēl viņi neizturēja spriedzi, baldonieši guva vairākus piezemējumus un izvirzījās solīdā vadībā. Otrajā spēles daļā laukumā gāja arī vairāki regbisti, kas bija jau nocīnījušies iepriekšējā mačā. Spēles gaita izlīdzinājās, taču atspēlēties vairs neizdevās. “Baldones” spēlētāji bija vairāk noskaņojušies cīņai, īpaši labi spēli aizvadīja brāļi Jakuši, kā arī Raivis Kokins."

RK “Baldone” galvenais treneris Kārlis Dilbo: "Spēle bija sīva, jo otrajā puslaikā “Miesnieki” laukumā devās ar savu stiprāko sastāvu. Tomēr mēs nospēlējām taktiski pareizi – kā pēc regbija mācību grāmatas. Veiksmīgi aizvadījām spēka cīņas un sadarbībā ar sānu izspēlēm guvām vajadzīgo efektu. Man ir patiess prieks par šo uzvaru, kura no turnīra tabulas viedokļa ir ļoti svarīga."

“Livland” Latvijas meistarsacīkšu otrā apļa turpinājumā ceturtdien, 8. septembrī, pulksten 19.00 Juglas stadionā līdervienība “Kalve” (50 punkti) uzņems tuvākos sekotājus “Eži/LMT” (45 punkti) regbistus. Viss liecina, ka tā būs izšķirīgā cīņa par uzvaru regulārajā čempionātā un relatīvi vājāku pretinieku iegūšanu izslēgšanas spēļu pusfinālā.

Informāciju sagatavoja:
Jānis Erenbergs,
Latvijas Regbija federācijas
preses sekretārs