Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Japāna pārliecinoši tiek galā ar Samoa - 26:5

Juris Miņins
Juris Miņins

Japāna pārliecinoši tiek galā ar Samoa - 26:5
Akihito Jamada piezemē bumbu.
Foto: AFP/Scanpix

Šodienas pirmajā regbija Pasaules kausa spēlē Japāna tikās ar Samoaun šī spēle arī noteica ne tikai to, kura komanda ieņems vismaz provizorisko otro vietu grupā, bet arī, faktiski, tā bija spēle par vismaz trešo vietu grupā, kas garantē dalību 2019. gada PK.

Šī spēļu diena Pasaules kausā regbijā sākās ar Japānas un Samoa izlašu maču. Lai arī vēl pirms turnīra nez vai kāds pievērstu šai cīņai īpašu uzmanību, tā gaitā ir piedzīvotas dažādas izmaiņas, kas šobrīd lika spēli izskatīt kā vienu no tām, kurā tiek izšķirts vismaz vienas komandas liktenis šajā turnīrā.

Lai arī šis mačs bija ļoti svarīgs abām komandām, tā vien izskatījās, ka Samoa īsti nebija gatavi šai cīņai, jo jau no pašām pirmajām spēles minūtēm Japāna sāka realizēt savu spēles plānu, bet samoāņi pieļāva vienu kļūdu pēc otras, pārkāpa noteikumus un vienkārši spēlēja visai viduvēji, ko Japāna izmantoja. Pirmā iespēja parādījās jau sestajā minūtē, kad Ajumu Goramaru piezemēja bumbu ieskaites zonā, taču pirms tam tika fiksēta aizmugure, tāpēc pašam Ajumu bija jāizpilda soda sitiens, ko viņš arī realizēja.

Tālākajā spēles gaitā Samoā regbisti Zaks Taulafo un Faifili Levave īsā laikā nopelnīja dzeltenās kartītes, atstājot savu komandu 13 vīru sastāvā. Arī šo brīdi japāņi izmantoja, jo viņiem, par nepareizu samoāņu aizsardzības mēģinājumu, piešķīra soda piezemējumu. Savukārt otrais "Varonīgo sakuru" piezemējums bija jau Akihito Jamadas izpildījumā, kad pēc ilgstoša Japānas uzbrukuma viņš saņēma bumbu pie laukuma sānu līnijas un, izvairoties no pretiniekiem, piezemēja bumbu ieskaites zonā.

Samoa pirmajās 40 minūtēs ne tikai bija iedzinējos, bet arī palika bez punktiem, kas šai komandai nebija gadījies pēdējos četrus gadus.

Otrais puslaiks sākās ļoti līdzīgi un japāņi palielināja savu pārsvaru vēl par sešiem punktiem, kad precīzs bija Ajumu Goromaru. Tiesa, tuvojoties mača izskaņai, samoāņi aktivizējās un ik pa laikam izveidoja pa kādam bīstamam pretuzbrukumam, taču viņiem vajadzēja vairāk kā stundu spēles laika, lai pirmo reizi ienestu bumbu ieskaites zonā, kad kārtējo reidu veica Pauls Perezs, bet japāņi viņu šoreiz nespēja apturēt.

Lai arī tas bija tāds kā neliels cerību stariņš uz vismaz bonuspunktu par minimālu zaudējumu, spēles turpinājumā viss atgriezās iepriekšējās sliedēs, proti, japāņi rādīja pārliecinošu un sakārtotu spēli, kamēr samoāņiem bija ļoti lielas problēmas ar spēles disciplīnu, kas arī bija galvenais iemesls kāpēc viņi izgāza šo spēli, jo pret Japānas četriem noteikumu pārkāpumiem Samoā 17 reizes deva iespēju tiesnesim nosvilpties.

Mačs noslēdzās ar turnīra rezultatīvākā spēlētāja Ajumu Goromaras bumbas raidījumu tribīnēs. Goromaru pēc šīs spēles ir iekrājis 45 punktus. Otrajā vietā esošo Denu Bigaru no Velsas apsteidzot par deviņiem punktiem.

Japāna – Samoa 26:5 (20:0)

Piezemējumi: Soda piezemējums(23), Jamada (40) – Perezs (63)
Realizācijas: Goromaru (23, 40) -
Soda sitieni: Goramaru (7, 33, 47, 58) -

B grupa

#KomandaSUNZGP:ZPBP
1.Skotija220084:26210
2.Japāna320170:8208
3.DĀR210178:4037
4.Samoa310236:8804
5.ASV200232:6400