Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

“All Pinks” Parīzē izglābjas no zaudējuma

Juris Miņins
Juris Miņins

“All Pinks” Parīzē izglābjas no zaudējuma
Vaisea Vajacelevu
Foto: AFP/Scanpix

Francijas regbija Top 14 čempionātā šodien tika uzsākta trešās kārtas izspēle un jau pirmajā kārtas cīņā, kurā tikās Parīzes “Stade Francais” un Klermonas komandas, līdzjutēji varēja redzēt azartisku un dramatisku cīņu, taču uzvarētājs šajā spēlē tā arī netika noskaidrots – 30:30.

Francijas čempionāta trešā kārta sākās ar divu turnīra smagsvaru – Parīzes “Stade Francais”, kas dēļ savām spēļu formas un laukuma noformējuma dēļ ir pazīstami kā “All Pinks”, un Klermonas komandu cīņu. Lai arī pirmajās divās kārtās komandas tika tikai pie vienas uzvaras, šīs vienības pēdējos gados ir pierādījušas sevi kā vieni no pretendentiem uz titulu.

Abas komandas nevēlējās lieki tērēt laiku un uzreiz devās uzbrukumos, tāpēc spēle jau no paša sākuma bija ļoti dinamiska un uz pretējām laukuma pusēm, tiesa, šādā spēlē veiksmīgāki bija mājnieki, jo Gofrijs Dumarū, piespēlējot pat sev bumbu ar kāju, bija pirmais, kas piezemē bumbu ieskaites zonā. Tūīt šim piezemējumam sekoja arī nākošais, taču to neieskaitīja, jo pirms tam bija fiksēts bīstams tvēriens un otra piezemējuma vietā “Stade Francais” dabūja rezultāta starpības samazināšanu par trim punktiem.

Skriešana pretējos virzienos turpinājās un vienā no šādām epizodēm jau pieminētais Dumarū izrādījās par visiem viltīgāks un veiklāks, jo ātri izspēlēja sodu un atkal aizskrēja no visiem, lai gūtu jau otro piezemējumu, tiesa, viņš vēl nebūt nebija beidzis savas uzbrūkošās darbības, jo vēl pēc 10 minūtēm rezultatīvam uzbrukumam izvirzīja Džibrilu Kamarā, kurš uz to brīdi panāca diezgan iespaidīgo 20:6, turklāt klermonieši nemaz nebija guvuši piezemējumus.

Tiesa, šajā brīdī rezultāta starpība varēja būt vēl lielāka, taču problēmas ar sišanu pa vārtiem bija Žilam Plisonam, kurš garām sita gan realizācijas, gan soda sitienus.

Viesiem, kuru pašu firmas zīme ir ātri pretuzbrukumi, šodien bija jāmaina taktika, jo, lai arī viņiem pašiem bija vairākas iespējas gūt piezemējumus, tas netika izdarīts, jo vai nu izrāvienu autoriem trūka palīdzības, vai arī viņi zaudēja bumbu.

Puslaika pēdējās 10 minūtēs klermoniešiem gan izdevās nostādīt savu uzbrukuma spēli, jo vispirms, pēc mola izspēles bumbu ieskaites zonā nogādāja Pols Žedrasjaks, bet Morgans Para samazināja rezultāta starpību līdz četriem punktiem un komandas pārtraukumā devās pie rezultāta 20:16 par labu “All Pinks”.

Interesanti, ka, ja “Stade Francais” komandai netika ieskaitīts viens piezemējums, tad Klermonai divi piecu punktu uzbrukumi tika anulēti, jo pirms tam tika fiksēti noteikumu pārkāpumi – piespēle uz priekšu un dubultkustība pirms piezemējuma izdarīšanas.

Otrais puslaiks sākās uz tāda paša viļņa kā noslēdzās pirmais, proti, Klermona devās uzbrukumā un drīz vien nokļuva piecu metru attālumā no ieskaites zonas, taču pārnest bumbu pāri ieskaites līnijai viņiem neizdevās, taču tukšā viņi nepalika, jo Para realizēja soda sitienu.

Kopumā viesi pirmās 20 otrā puslaika minūtes aizvadīja ļoti aktīvi par ko arī tika atalgoti, jo no 16:20 spēja izvirzīties vadībā ar 22:20. Tiesa, parīziešiem bija ko teikt, jo Žils Plisons atkal izvirzīja mājniekus vadībā, taču arī uz to Klermona atrada atbildi ar Skota Spedinga otro precīzo soda sitienu.

Kad līdz spēles laika beigām bija palicis mazāk kā 10 minūtes Fritzs Lī izrādījās veiklāks par visiem un pēc koridora izspēles izskrēja cauri pašam koridoram un piezemēja bumbu, kas deva jau iespaidīgāku pārsvaru – 30:23 un likās, ka ar to arī būs gana, taču “All Pinks” bija tie, kuri teica pēdējo vārdu, jo Vaisea Vajacelevu ātrā uzbrukumā piezemēja bumbu, bet Plisons realizēja vien otro realizācijas sitienu no četriem, taču ar to bija gana, lai panāktu neizšķirtu.

Spēle beidzās ar rezultātu 30:30 un Klermonas vienībai šis ir jau otrais neizšķirts sezonas pirmajos trijos mačos, turklāt, arī pirmajā gadījumā tika fiksēts tieši šāds pats rezultāts.

Top 14, 3. kārta

MājniekiViesiRezultāts
“Stade Francais”Klermona30:30
KastraLarošela18:26
LionaGrenoble32:13
PoBajona25:9
TulonaBrive21:25