Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

"Livonia" komandu duelī Latvijas čempionātā regbijā uzvar pirmā komanda

Ivars Bācis
Ivars Bācis

"Livonia" komandu duelī Latvijas čempionātā regbijā uzvar pirmā komanda
Foto: RK "Livonia".

Svētdien Upesciema stadionā Latvijas čempionātā regbijā-15 vīriešiem RK “Livonia” komandu duelī, kā jau to varēja gaidīt, virsroku ņēma pirmā komanda “Baltic XL/Livonia”, kas ar 81:11 pārspēja otro komandu “Garkalne/Livonia”, tiekot pie trešās uzvaras tikpat spēlēs. Līdz ar spēli tika aizvadīts arī RK “Livonia” ģimeņu un atablstītāju interesantais pasākums.

“Garkalne/Livonia” aizvadīja jau ceturto jeb priekšpēdējo spēli šī gada čempionātā, pirmajās trijās spēlēs tiekot pie vienas uzvaras, kad pārliecinoši pārspēja nepilnā sastāvā spēlējušos “Ežus”. Savukārt “Baltic XL/Livonia” šī bija trešā spēle, turklāt otrā divās dienās. Čempionātu spēcīgākā livoniešu komanda iesāka ar graujošu “sauso” uzvaru (138:0) pār “Lāčiem”, bet vakar ar 72:5 neatstāja cerības Valmieras “Fēniksam”.

“Baltic XL/Livonia” lieliskajā Upesciema stadionā laukumā izgāja otro dienu pēc kārtas. Spēles rezultātu atklāja garkalnieši, 6. minūtē precīzu soda sitienu izpildot Rihardam Pluškevicam. Piecas minūtes vēlāk Ruslans Sosnars veica pirmo spēles piezemējumu, bet Enzo Beltramino bija precīzs realizācijā, vadībā ar 7:3 izvirzot “Baltic XL/Livoniu”. Taču otrajai komandai, pateicoties Roberta Blūma pūlēm un piezemējumam, 15. minūtē izdevās otro reizi būt priekšā – 8:7.

Taču, kad pirmā puslaika vidū “Livonia” pirmā komanda pāris minūšu laikā veica divus piezemējumus, tā vadības grožus vairs neatdeva. Pirmais puslaiks beidzās 45:11, bet otrajā puslaikā punktus guvu tikai “Baltic XL/Livonia”, spēles beigu rezultātam esot 81:11. Rezultatīvākais ar 17 punktiem (3 piezemējumi,viena realizācija) bija Ruslans Sosnars, 15 punkti Ivo Kapiņa kontā (3 piezemējumi), bet ar 14 punktus (7 realizācijas) nopelnīja Beltramino.

“Divas dienas pēc kārtas spēlēt regbiju15 praktiski ar to pašu sastāvu, jo tikai daži spēlētāji pamainījās, nav viegli, it sevišķi šādos laikapstākļos. Abas dienas spēlēja praktiski bez maiņām. Tas nav viegli, nav īsti pareizi, bet bija tādi apstākļi, ko mēs paši radījām, lai iegūtu arī kaut ko pozitīvu no šī te visa,” skaidro RK “Baltic XL/Livonia” treneris Mārcis Rullis.

“Pirms spēles iesildoties, jau runājām, ka spēlēsim ar mazākiem “apgriezieniem”, mēģināsim patrenēt standartsituācijas, baigi neforsējot spēli, lai varētu pataupīties kaut kādos brīžos,” atzīst Rullis un uzslavē “Livonia” otro komandu: “Pirmajās 20 minūtēs otrā komanda parādīja raksturu, parādīja cīņu, azartu, gribēja kaut ko pierādīt pirmajai komandai, un viņiem arī ļoti labi izdevās, jo piespieda pirmās komandas spēlētājus daudz kļūdīties, sodus dabūt vairāk.”

“Pēc pirmajām 20 minūtēm bija pirmā ūdens pauze, un komandas kapteinis Beltramino “savāca” komandu. Viņš, kā arī mēs ar gruzīnu speciālistu Gagu Gurešidzi pateicām pareizos vārdus, un “uzgriezām” uz kādiem 10% ātrumu, spēku, un tad jau spēle aizgāja citā gultnē,” norāda “Baltic XL/Livonia” treneris. “Protams, arī otrās komandas spēlētāji vēlāk vairāk piekusa, varēja redzēt, ka nav “vairs iekšā”. Taču otrā komanda parādīja, ka grib spēlēt regbiju, var spēlēt regbiju.”

“Tagad mums ir pauze līdz 20. jūnijam, tā kā turpināsim gatavoties Baltijas Top līgai. Divas nedēļas būs fiziskāki treniņi,” komentē Mārcis Rullis.

“Šoreiz spēlēja tikai Latvijas spēlētāji. Jāuzteic visi puiši, ka izturēja līdz galam, jo bija baigi karsti un smagi. Pāris traumas arī bija, bet nu kā ir, tā ir,” norāda “Garkalne/Livonia” treneris Vilmārs Sokolovs.

“Priekš pirmās reizes vakar mums izdevās uzrīkot, manuprāt, brīnišķīgus kopā būšanas svētkus, neskatoties uz nelielu lietu pasākuma otrajā pusē un pāris kļūdiņām. Mēs esam pateicīgi, ka mums ir tik fantastiska kopiena, un bija prieks redzēt visus sanākam kopā. Milzīgs paldies visiem, kas ieradās un padarīja šo dienu tik foršu,” ar pozitīvām emocijām par ģimeņu dienas pasākumu dalās “Livonia” pārstāve Nikola Geste.

“Jau vairākus gadus esam domājuši par to, kā regbiju padarīt demokrātiskāku, pieejamāku un pievilcīgāku plašākai auditorijai, un šīs svētdienas pasākums nav izņēmums. Labi esam iesākuši gadu un tikušies ģimenes koptreniņos Rimi Olimpiskajā centrā. Turpinot labo iesākto tradīciju, šo svētdien uz abu komandu savstarpējo spēli uzaicinājām visus kluba atbalstītājus, draugus, ģimenes locekļus, jauniešu sistēmas spēlētājus un viņu ģimenes, līdz ar to Upesciema stadionā kopā sanāca ap 200 viesu, aizvadot superīgu pasākumu,” raksturo “Livonia” menedžeris Gregors Gorohovskis.