Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Šonedēļ notiks Latvijas regbija leģendas Māra Šmita atvadu spēle

Ints Megnis
Ints Megnis

Šonedēļ notiks Latvijas regbija leģendas Māra Šmita atvadu spēle
Māris Šmits. Foto: Zigismunds Zālmanis (LRF)

Sestdien, 8. jūnijā plkst. 13:00 Upesciema stadionā tiks aizvadīta Latvijas regbija leģendas Māra Šmita atvadu spēle, kurā mūsu valsts veterāni spēkosies ar kolēģiem no Spānijas. Šmits, kuru regbija sabiedrībā visi pazīst kā Marčello, regbijam veltījis 48 savas dzīves gadus.

Gaidāmajā spēlē piedalīsies aptuveni 40 spēlētāju no Latvijas, kuru vidū būs Latvijas Regbija federācijas prezidents Aivars Pilenieks un daudzi citi mūsu valsts regbisti. Savukārt Spānijas pusē līdzdalību apstiprinājuši 50 regbija veterāni.

Šmits ar regbiju sāka nodarboties 1971. gada decembrī. Kad radās iespēja savākt visus labākos Latvijas regbistus RAF meistarkomandā, tieši viņš kļuva par tās galveno treneri, turpmākos 20 gadus Jelgavas klubam esot spēcīgākajam Latvijā. Pēcāk Šmits ilgstoši bija prezidents RAF regbija-futbola klubam, savulaik tas tika atzīts par populārāko visā Latvijā.

Pēc neatkarības atjaunošanas viņš ilgus gadus bija "Latvijas Universitātes" stadiona direktors un neizsīkstošu sparu rūpējas par Latvijas regbija vēstures saglabāšanu.

Spēli organizē "Latvijas Regbija brālība" (prezidents Māris Šmits) Šmits kopā ar Latvijas Regbija federācijas padomes locekli Renāru Danelsonu. To atbalsta Latvijas Regbija federācija, regbija klubs "Jūrmala", "Sporta punkts", restorāns "Bibliotēka Nr.1", "Ghetto Games", alus darītava "Piebalga" un viesnīca "Radisson Blu Daugava".

Izmantotie resursi:
Latvijas Regbija Federācija

  +1 [+] [-]

, 2019-06-03 15:36, pirms 5 gadiem
Baigi novēlota tā atvadu spēle!