Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

"Miesnieki" sasniedz Latvijas visu laiku labāko rezultātu prestižajā Amsterdamas turnīrā

Ints Megnis
Ints Megnis

"Miesnieki" sasniedz Latvijas visu laiku labāko rezultātu prestižajā Amsterdamas turnīrā
Regbija klubs "Miesnieki". Foto: Zigismunds Zālmanis (LRF)

Pagājušās sezonas Latvijas spēcīgākā kluba "Miesnieki" komanda "Transact Pro" svētdien sasniedza Latvijas visu laiku labāko rezultātu prestižajā Amsterdamas turnīrā regbijā-7, izcīnot 12. vietu starp gandrīz 50 vienībām.

"Miesniekiem" pēdējās astoņas dienas bija ļoti saspringtas - vēl tikai pagājušajā sestdienā un svētdienā vienība sacentās turnīrā Sanktpēterburgā ar ambiciozo Eiropas Čempionu kausa nosaukumu un finišēja devītie starp 12 vienībām, bet jau šīs piektdienas rītā ieradās uz Eiropas lielāko regbija turnīru Amsterdamā, kurā gatavojās piedalīties devīto gadu pēc kārtas. Devīto reizi sacensībās piedalījās Andrejs Aleksandrovs, kurš nule kā nosvinējis 40 gadu jubileju, savukārt pirmoreiz uz Amsterdamu devās Kristers Spalva, Jānis Pēkmanis un Lauris Dūzelis.

Sacensības "Transact Pro" komanda sestdien sāka neveiksmīgi un ar 0:35 kapitulēja Krievijas Regbija federācijas Attīstības komandai, kurā galvenā trenera pienākumus pildīja Vaisale Serevi. "Rezultāts neataino spēles gaitu. Bija vairākas iespējas to lauzt, bet pietrūka aukstasinības," no karstus laikapstākļus pārņēmušās Amsterdamas ziņoja vienība.

Savukārt no otrā mača sākās Latvijas čempionu uzvaru sērija. Vispirms ar 31:21 tika uzvarēti pagājušā gada turnīra pusfinālisti "Oxfam Crusaders" no Lielbritānijas, turklāt "Transact Pro" atspēlējās no divu piezemējumu deficīta, aizvadot lielisku otro puslaiku ar ideālu bumbas kontroli, kvalitatīviem rakiem un pašaizliedzīgiem tvērieniem. Divi piezemējumi bija Emīlam Balodim, pa vienam Hārdijam Nunguram, Mairim Grīvam un Aleksandrovam, kurš turklāt arī iesita divas realizācijas no laukuma malām. Savukārt vienu realizāciju pieplusoja Juris Iesalnieks.

Tikmēr pirmās dienas pēdējā mačā ar 31:0 tika pārspēta Nīderlandes komanda "A.S.R.V. Ascrum", jau tobrīd saprotot, ka ir sasniegts visu laiku labākais rezultāts šajā turnīrā, jo bija garantēta vieta sacensību astoņpadsmitniekā. Šajā cīņā trīs piezemējumus veica Elmārs Šefanovskis, pa vienam Balodis un Andrejs Mantinieks, kamēr divas realizācijas iesita Iesalnieks, bet vienu - Aleksandrovs.

Svētdienā "Transact Pro" nokļuva apakšgrupā starp labākajām pirmā posma otro vietu ieguvējām un arī šeit tika nospēlēts ļoti labi. Vispirms gūta uzvara 21:7 pār apvienoto "Mo Bro" komandu, kas pirmajā dienā bija uzvarējusi Lietuvas izlasi. Šajā mačā trīs piezemējumus veica Balodis, bet visas trīs realizācijas iesita Aleksandrovs. Savukārt pēcāk "Transact Pro" ar 19:10 uzvarēja arī Skotijas vienību "Rex Club Red Kites", piezemējumus ienesot Šefanovskim, Balodim un Iesalniekam, bet divas reizes realizācijas raidījumos precīzi sitot Aleksandrovam. Šie panākumi Latvijas čempioniem garantēja cīņu par devītās vietas kausu.

Garā turnīra izskaņā gan "Miesniekiem" nedaudz pietrūka spēka un pusfinālā par 9.-12. vietu ar 7:40 tika zaudēts no labākajiem Nīderlandes spēlētājiem salasītajai vienībai "Turn Over", sacensības noslēdzot ar 12. vietu. Turnīra noslēgumā piezemējumu ienesa Mairis Grīva, bet realizāciju iesita Iesalnieks.

Iepriekšējos astoņos gados "Miesnieku" labākais rezultāts turnīrā bija 22. vieta.

"Pašlaik ir nogurums, bet visi ir ļoti priecīgi par rezultātiem - treneris lepojas ar komandu," saka regbija kluba "Miesnieki" galvenais treneris Kristaps Andersons. "Prieks, ka neapstājāmies apakšgrupā un arī šodien spēlējām ar pilnu jaudu. Pusfinālā gan jau bija traumas, spēlējām vairs tikai ar 10-12 spēlētājiem, bija tuvu 30 grādiem liels karstums - sestajai spēlei divās dienās pietrūka spēka. Tomēr tāpat visiem cepuri nost."

Andersons uzsvēra, ka komanda sapratusi - pirmajā dienā nekas vēl nav sasniegts un jācīnās tālāk. "Esam sajūsmā. Zem mums ir Lietuvas izlase, Izraēla, augsta līmeņa starptautiski spēlētāji. Savukārt virs mums divas Krievijas izlases, starptautiskā "Samurai" komanda. Turnīrā uzvarēja Parīzes komanda "Seventise", kas apspēlēja Samurajus. Tur spēles līmenī ir kosmoss. Varam būt lepni ar sasniegto."

Ceturtdien plkst. 19:30 Juglā regbija kluba "Miesnieku" komanda Latvijas čempionātā spēlēs pret LMT/ "Ežiem", bet jau visa jūnija otrā puse aizritēs Latvijas izlases regbijā-7 zīmē. "Atsevišķi mūsu spēlētāji ir ļoti labā formā, tomēr viņi divas nedēļas nogales strādājuši ar pilnu jaudu - redzēsim cik ātri atjaunosies. Apsitušies ir gan Elmārs, gan Emīls, bet saistībā ar pārējiem nezinu, kurus izlases menedžeri plāno aicināt."