Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Svētdien "Miesniekam" divas spēles Siguldā

Jānis Celmiņš

Dienā, kad Siguldā un tās apkārtnē riņķos riteņbraucēji, divas spēles Depo laukumā, aizvadīs Regbija kluba “Miesnieki” komandas. Vispirms svētdien, 4. septembrī, pulksten 14.00 Lietuvas atklātā čempionāta spēlē laukumā dosies “STATS/Sigulda”, bet divas stundas vēlāk turpat risināsies “Livland” Latvijas čempionāta spēle, kur spēkiem mērosies “MIESNIEKI/Ķekava” pret RK “Baldone”.

Lietuvas čempionāts

Lietuvas čempionāta pirmajā posmā visām komandām kopumā aizvadītas tikai 12 spēles. Katrai komandai ir pa 3 līdz 4 spēlēm, bet jāaizvada sešas. Punktu izteiksmē turnīra tabula izskatītos savādāk, bet uzskatāmāk būtu sarindot komandas pēc uzvaru un zaudējumu bilances kā basketbolā. Šauļu “Vairas” ir 3 uzvaras un neviena zaudējuma, tālāk seko Šauļu “BaltRex” un RK “Šiauliai”, kam abiem bilance ir 2-1, “STATS/Sigulda” un Kauņas “Ažuolas” ar 2-2, Klaipēdas “Kuršiai” 1-3 un Viļņas “Tauras-VRA” 0-3.

“STATS/Sigulda” saglabā izredzes iekļūt labāko četriniekā, lai otrajā čempionāta posmā cīnītos par kaimiņvalsts Lietuvas regbija čempionāta medaļām. Pēdējo spēli pirmajā posmā jāaizvada 9. oktobrī Kauņā pret “Ažuolas”.

“Livland” Latvijas čempionāts

“Kalve” un “Eži/LMT” faktiski garantējuši vietu Latvijas čempionāta pusfinālā, bet komandas, kas pēc divu riņķu cīņām ieņems vietas no trešās līdz sestajai, vēl sacentīsies ceturtdaļfinālā. Latvijas čempionāta līderiem “Kalvei” patlaban ir 10 uzvaras 10 spēlēs, otrajā vietā “Eži/LMT” ar astoņām uzvarām un vienu zaudējumu, “Miesnieki/Ķekava” (5-4), RK “Baldone” (3-5), LLU (2-5), “Livonia/Garkalne” (2-7) un Valmieras “Fēnikss” (0-8). Līdz svētdienas mačam vēl var būt izmaiņas turnīra tabulā, jo piektdien spēlēs “Eži/LMT” un “Livonia/Garkalne”, taču jānotiek ļoti lielam brīnumam, lai “Eži” neuzvarētu.

Galvenais uzdevums “MIESNIEKU” klubam abās spēlēs ir cīnīties tikai un vienīgi par uzvaru, bet arī, cik iespējams, iztikt bez spēlētāju traumām, jo tās klubu šajā sezonā jau ir nomocījušas. Paredzams, ka vairāki regbisti varētu piedalīties abās spēlēs – tie, kas nebūs pavadījuši laukumā visu spēles laiku pirmajā mačā, varētu tikt izmantoti arī otrajā.

Lūgums visiem, kas dosies uz spēli, atcerēties, ka velobrauciena dēļ ir satiksmes ierobežojumi uz Siguldu, tādēļ būtu ieteicams braukt laicīgi un ne pa tradicionālajiem ceļiem. Kustība ielās pie Depo laukuma nebūs ierobežota.

Informāciju sagatavoja:
Jānis Erenbergs