Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Baltijas kauss regbijā tiks aizvadīts triecientempā

Jānis Pārums

Baltijas kauss regbijā tiks aizvadīts triecientempā
Stats/ASK regbisti
Foto: miesnieki-rugby.lv

Ekonomējot līdzekļus globālās krīzes laikā, 2009. gada Baltijas kausa izcīņa risināsies jūlija pirmajā nedēļas nogalē, kur spēcīgākās komandas būs pulcējušās Šauļos.

Regbija kluba "Miesnieki" komanda "Stats/Ķekava" savu A grupas pusfinālu aizvadīs Talša stadionā pret Lietuvas čempioniem "Vairas-Jupoja", kas Baltijas kausu ieguvusi tikai vienreiz - tā pirmajā izcīņā 1998. gadā. Spēles sākums 3. jūlijā plkst. 19.

Pirms tam (plkst. 17) pusfinālu aizvadīs pieckārtējie Baltijas kausa ieguvēji un trīs pēdējo gadu uzvarētāji Maskavas "Slava-Zenit", kas šogad uz turnīru domā ierasties ar lielākoties jaunajiem spēlētājiem, jo klubam galvenais, protams, ir starts Krievijas čempionātā.

Miesniekiem pirms šīm spēlēm lielākās problēmas sastāva komplektēšanā ir ar pussargiem - piemēram, Kristaps Andersons spēlēšanu nopietnā līmenī ir beidzis. Traumu dēļ nevarēs spēlēt arī Sokolovs, Stalidzāns, Priede, vēl daži netiek no darba.

Miesnieku galvenais treneris Uldis Bautris uzskata, ka "Vairas-Jupoja" šogad ir favorīti.

B grupā citā Šauļu stadionā pietdien pusfinālos tiekas SK "Ovāls", kura komanda startēs ar nosaukumu "Zommers" ar Kaļiņingradas "Atlant", bet Šauļu "Salda" ar Plunģes "Perkūnas". A un B grupās spēles par vietām notiks svētdien, bet sestdien paredzētas dažādas ekskursijas un pasākumi.

C grupas komandas ir trīs un viena no Latvijas - "Garkalne-Livonija", kas sestdien plkst. 12 Upesciemā spēlē ar Panevēžas "Ryšiu Statyba", bet svētdien Šauļos ar "Marjino MGDTM" (Krievija).

Baltijas kausa izcīņa dibināta 1998. gadā un to organizē Baltijas Regbija klubu savienība.

Stats/Miesnieki Baltijas kausa turnīrā Šauļos:

Pirmā līnija: Skuja, Cīrulis, M. Kreicbergs, Ā. Andersons, Dzenis
Otrā līnija: Streikišs, R. Ašmanis, G. Kreicbergs
Trešā līnija: Rupainis, Augstkalns, Bramanis, Pētersons, Struža
Cīņas pussargi: A. Andersons, M. Batarāgs
Brīvie pussargi: Jansons, Jakušs
Centri: Silvoniks, Putniņš, Grigorovičs
Malas: Raņķis, G. Andersons, M. Vanags, A. Vanags, Ābele
Aizsargs: Aleksandrovs