Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

"Saints" mazrezultatīvā spēlē sagādā "Chiefs" otro zaudējumu

Juris Miņins
Juris Miņins

"Saints" mazrezultatīvā spēlē sagādā "Chiefs" otro zaudējumu
Foto: facebook.com/OfficialNorthamptonSaints

Šodien sākās ne tikai 2016. gads, bet arī Anglijas regbija Premjerlīgas jaunā, astotā, spēļu kārta un pirmajā spēlē Northemptonas "Saints" ar 8:3 pārspēja Eksteras "Chiefs".

Eksteras komanda līdz šim bija tuvākā Lodonas "Saracens" sekotāja, taču, atšķirībā no Premjerlīgas līderiem viņiem bija viens zaudējums, jo sezona tika iesākta ar minimālu neveiksmi pret "Bath" komandu (17:19). Northemptonas "Saints" gan tik labi nebija veicies, jo septiņos mačos tika izcīnītas tikai trīs uzvaras, taču piektā vieta turnīra tabulā bija saglabāta.

Šodienas spēle abu komandu izpildījumā drīzāk bija rakstura cīņa un spēlē uzvarēja tā komanda, kura vienkārši bija labākā fiziskā formā un vairāk noskaņojušies uz uzvaru.

Runājot par rezultatīvajiem uzbrukumiem, tad spēlē bija tikai viens piezemējums, kad mača 17. minūtē bumbu ieskaites zonā ienesa "Saints" pārstāvis Maiks Heivūds un, kā izrādījās vēlāk, ar to bija gana, lai svinētu uzvaru. Tiesa, abas komandas apmainījās arī ar precīziem soda sitieniem –Džeidžejs Henrehens palielināja rezultāta starpību līdz astoņiem punktiem, bet Garets Stīnsons, jau spēles otrajās 40 minūtēs, samazināja rezultāta starpību atpakaļ uz pieciem punktiem.

Neskatoties uz uzvaru šodienas spēlē Northemptonas komandai tas nedeva turnīra tabulā pakāpties augstāk, jo pašlaik astoņās spēlēs ir četras uzvaras un 21 punkts, bet ceturtajā vietā esošajiem Londonas "Harlequins" ir 23 punkti un viena spēle rezervē. Tāpat interesanta situācija izveidojās Eksteras komandai, jo viņi, lai arī piekāpās šodienas cīņā, pateicoties bonusa punktam (piešķir par zaudējumu mazāk kā ar 7 punktiem) ir pietuvojušies Londonas "Saracens" un pašlaik no turnīra līderiem, kuriem gan ir viens mačs rezervē, atpaliek vairs tikai par vienu punktu.

Pārējās Anglijas regbija Premjerlīgas spēles tiks izspēlētas 2. un 3. janvārī. Viena no interesantākajām cīņām varētu notikt tieši rītdien ar čempionāta līderu, "Saracens", piedalīšanos, jo viņiem būs jāspēkojas ar Lesteras "Tigers", kuri pašlaik ieņem trešo vietu turnīra tabulā.

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader in Sports