Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:271, Did:0, useCase: 3

Šahisti cīnīsies par iespēju Latviju pārstāvēt pasaules olimpiādē

Andrejs Siliņš

29. aprīlī tiks oficiāli atklāts Latvijas Šaha čempionāts, kurā starp 60 dalībniekiem tiks noskaidroti Latvijas spēcīgākie šahisti un Latvijas komandu dalībnieki Pasaules Šaha olimpiādei Turcijā.

Latvijas Šaha čempionāta oficiālā atklāšanas ceremonija notiks š.g. 29.aprīlī plkst. 17:00 Rīgā, Mihaila Tāla šaha klubā, Vaļņu ielā 9, 3.stāvā.

LŠF prezidents Pēteris Šmidre: „Latvijas Šaha čempionāts ir ne tikai lielākais valsts šaha notikums, bet vienlaikus arī tā teikt viens solis ¬uz priekšu, jo čempionātā tiks noskaidroti tie šahisti, kas aizstāvēs Latvijas godu Pasaules Šaha olimpiādē. Man ir prieks, ka pēdēja gada laikā ir izdevies būtiski atjaunot šaha kā sporta veida prestižu, kur neatsveramu ieguvumu devis lielmeistars Alekseja Širovs atgriežoties spēlēt zem Latvijas karogā, kā arī mūsu pagājušajā gadā atjaunotā Latvijas dalība Eiropas Komandu čempionātā un plānotā dalība Pasaules šaha olimpiādē. Tieši šie fakti ir milzīga motivācija šahistiem piedalīties un atkal justies kā atzītiem sportistiem, to apliecina arī šī gada lielā dalībnieku atsaucība reģionos.”

Latvijas Šaha federācijas (LŠF) rīkotais Latvijas Šaha čempionāts, kas norisināsies no 29.aprīļa līdz 5.maijam, ir nozīmīgākais valsts mēroga turnīrs Latvijas šaha dzīvē. Čempionāta finālā piedalās Latvijas sieviešu un vīriešu šaha elite. Šī gada čempionāts uz iepriekšējo gadu čempionātu fonu izceļas ar pilnveidotu izspēles sistēmu, kas iekļauj ceturtdaļfinālu, pusfinālu un reģionālās atlases turnīrus (Kurzeme, Vidzeme, Zemgale, Latgale).

Šī gada vīriešu čempionātā piedalīsies Latviju pārstāvoši lielmeistari un starptautiskie meistari, Latvijas 2011. gada čempionāta pirmo desmit vietu ieguvēji, Latvijas 2012. gada vīriešu čempionāta pusfināla pirmo desmit vietu ieguvēji, Latvijas 2012. gada U18 zēnu čempionāta pirmo divu vietu ieguvēji, Latvijas 2012. gada U16 zēnu čempionāta pirmās vietas ieguvējs, Latvijas 2012. gada senioru čempionāta pirmo divu vietu ieguvēji, kā arī pirmo 3 vietu ieguvēji reģionu atlases turnīros.

Latviešu sieviešu čempionātā piedalīties Latviju pārstāvošas šahistes ar vismaz I sporta klasi.

Latvijas olimpisko izlases sastāvā tiks iekļauts labākā rezultāta īpašnieks attiecīgajā (vīriešu vai sieviešu) 2012.gada Latvijas Šaha čempionātā.

Šahistu gaitām čempionāta finālā varēs sekot līdzi tiešraidē internetā: LŠF mājaslapā LATVIJAS ŠAHA FEDERĀCIJA »

Vairāk: LATVIJAS ŠAHA FEDERĀCIJA »

Informāciju sagatavoja
Lauris Kļaviņš
LŠF prezidenta preses pārstāvis