Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:271, Did:0, useCase: 3

Noslēdzies starptautiskais bridža turnīrs "Riga Invites to Jurmala 2009"

Andrejs Siliņš

Noslēdzies starptautiskais bridža turnīrs "Riga Invites to Jurmala 2009"
J.Balašovs, L.Brikmane, K.Rubins, D.Prokhorov, N.Vekša un P.Bethers

No 19. līdz 23. augustam Jūrmalā, viesnīcā "Baltic Beach Hotel", norisinājās starptautiskais bridža turnīrs "Riga Invites to Jurmala 2009".

Turnīrs notika trīs kategorijās – Uzaicinātajiem pāriem, Komandām un Open pāriem. Turnīrā piedalījās labākie Latvijas bridžisti, kā arī Somijas, Zviedrijas un Krievijas spēlētāji, tai skaitā Krievijas izlase ar četriem pasaules lielmeistariem.

Uzaicināto pāru turnīrā, kas tika spēlēts pēc IMP sistēmas, ar 62 IMPiem uzvarēja A.Gromov un A.Dubinin (Krievija), otrā vieta – L.Lauks un L.Karetnikov (Latvijas / Krievija), trešā vieta – A.Karhulahti un K.Koistinen (Somija).

Komandu turnīrā izslēgšanas spēlēs iekļuva Latvijas / Krievijas komanda BIRIN (S.Birins, S.Zenkevich, U.Jansons, J.Bendiks, A.Geste), Krievijas komanda 30 APRIL (S.Volkov, A.Shudnev, A.Gromov, A.Dubinin), Latvijas / Krievijas / Zviedrijas komanda INTER (M.Romanovska, T.Magnusson, V.Kholomeev, Y.Khuppinen) un Latvijas / Krievijas komanda KARETNIKOV (L.Karetnikov, L.Lauks, G.Lojane, V.Makarov).

Pusfinālā INTER pieveica KARETNIKOV ar rezultātu 40:18, savukārt BIRIN ar rezultātu 42:27 pieveica komandu 30 APRIL.

Mačā par trešo vietu KARETNIKOV ar rezultātu 32:2 sagrāva 30 APRIL, savukārt dramatiskā finālā BIRIN pēdējā sadalījumā izrāva uzvaru pret INTER ar rezultātu 20:15.

Open pāru turnīrā tika izspēlētas trīs sesijas pēc Min/Max sistēmas. Neskatoties uz to, ka Latvijas bridžisti N.Vekša un P.Bethers uzvarēja divas sesijas, kopvērtējumā ar 58.97% labākie bija K.Rubins un D.Prokhorov (Latvija / Krievija). Trešajā vietā vēl viens Latvijas pāris L.Brikmane un J.Balašovs.

Tehniskie rezultāti un papildus informācija: bridge.lv