Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:271, Did:0, useCase: 3

Šahistam Miezim dalīta pirmā vieta prestižā turnīrā Dubajā

Kristaps Zālītis

Šahistam Miezim dalīta pirmā vieta prestižā turnīrā Dubajā
Normunds Miezis. Foto: sahafederacija.lv

Latvijas šahists Normunds Miezis izcīnījis dalītu labāko punktu summu šaha turnīrā Dubai Open, bet pēc papildrādītājiem ierindojies ceturtajā vietā. Miezim izdevās izcils turnīrs – 7 punkti 9 partijās.

Turnīrs Dubajā norisinājs jau 14.reizi. Šī gada turnīra balvu fonds bija 50 000 USD, kas lika sapulcēties atbilstoša līmeņa šahistiem. Vislabāk turnīra līmeni raksturo fakts, ka tajā piedalījās 36 lielmeistari, tajā skaitā Baadurs Džabava (2706), Loiks van Veli (2691), Vladimirs Akopjans (2684), un citi augsta līmeņa lielmeistari. Turnīrā piedalījās arī Latvijas 2. numurs Normunds Miezis (2557), kas pēc reitinga bija izsēts ar 29. numuru. Neskatoties uz to, ka lielākoties partiju favorītu statusā bija Normunda pretinieki, N. Miezim izdevās izcils turnīrs – 7 punkti 9 partijās un dalīta pirmā vieta turnīrā. Apsveicam Normundu ar sasniegumu, kas pēdējos gados nebija izdevies Latvijas pārstāvjiem!

Turnīru Normunds iesāka ar divām uzvarām pret amatieriem, bet trešajā kārtā nācās atzīt ķīnieša Hua Ni pārākumu, kam bija zaudēts arī iepriekšējā turnīrā. Tomēr tieši pēc šī zaudējuma sākās spoža uzvaru sērija. Ja ceturtajā kārtā vēl tika apspēlēta sieviešu lielmeistare Elmīra Mirzojeva ar reitingu 2258, tad turpmākajās trīs partijās tika apspēlēti sešsimtnieki – Ivans Sokolovs no Nīderlandes, ķīnietis Veiki Žou (Weiqi Zhou) un moldāvs Viorels Jordanesku (Viorel Iordachescu). Līdz ar to pēc 7. kārtas Latvijas pārstāvis bija kļuvis par turnīra vienīgo līderi ar 6 no 7! Pēdējās divās kārtās slēgtie miera līgumi ar vēl diviem sešsimniekiem – attiecīgi Abhijētu Guptu (Abhijeet Gupta) un Čandu Sandipanu (Chanda Sandipan) deva 7 punktus 9 kārtās un dalītu 1. vietu ar vēl četriem lielmeistariem – Hua Ni (Ķīna), Baaduru Džobavu, Mihailu Mčedišvili (abi Gruzija) un pēdējās kārtas pretinieku Sandipanu no Indijas. Diemžēl turnīrā izmantotā papildrādītāju sistēma – pretinieku reitingu summa nebija labvēlīga Normundam un beigās 4. vieta. Uzvarētāja kauss šoreiz Ķīnas pārstāvim.

Izmantotie resursi:
LATVIJAS ŠAHA FEDERĀCIJA »

  -2 [+] [-]

, 2012-04-24 09:21, pirms 12 gadiem
Nevajadzēja taisīt mākslīgi sarunātos ničakus.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja