Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:271, Did:0, useCase: 3

Nedēļas nogalē sāksies Ananda – Topalova duelis

Jānis Pārums

Nedēļas nogalē sāksies Ananda – Topalova duelis
Višvanatans Anands
Foto: AP/Scanpix

23. aprīlī Bulgārijas galvaspilsētā Sofijā sāksies divu šaha lielmeistaru cīņa par pasaules čempiona nosaukumu – mājinieks Veselins Topalovs mērosies prāta spējās ar esošo pasaules čempionu indieti Višvanatanu Anandu.

Sākotnēji bija paredzēts, ka cīņa par pasaules čempiona nosaukumu sāksies 5. aprīlī, taču pēc Ananda lūguma to pārcēla uz 23. maiju. Islandes vulkāna dēļ indietis vēlreiz lūdza par pāris dienām pārcelt dueļa sākumu, taču šo lūgumu organizatori noraidīja, norādot, ka vienreiz jau izrādīja pretimnākšanu. Šobrīd Anands ir jau ieradies Sofijā.

Topalovs izcīnīja tiesības cīnīties pret esošo čempionu Anandu pēc tam, kad pretendentu mačā pārspēja amerikāni Gata Kamski ar 4:5 pret 2:5.

Laika posmā no 23. aprīļa līdz 10. maijam paredzētas 12 partijas. Ja pēc tām rezultāts būs neizšķirts, uzvarētājs tiks noteikts taibreikā 12. maijā.

Izmantotie resursi:
AP

     [+] [-]

, 2010-04-20 23:37, pirms 14 gadiem
Anads vēl šogad uzvarēs, bet šaubos, ka vairāk pa 2iem gadiem noturēsies tronii

     [+] [-]

, 2010-04-21 07:30, pirms 14 gadiem
šeit tev ir taisnība jo uzvarētājs visticamāk nākamgad spēlēs pret norvēģu brīnumbērnu Magnusu Karlsenu.