Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:271, Did:0, useCase: 3

Krievija divu Ukrainas kara rakstu dēļ bloķē pasaules lielāko šaha portālu

Rolands Eliņš

Krievija divu Ukrainas kara rakstu dēļ bloķē pasaules lielāko šaha portālu
Sergejs Karjakins, šobrīd FIDE diskvalificētais Krievijas kara atbalstītājs. Foto: imago/IPON/Scanpix

Portāls "Chess.com", kurā šaha spēlētāji no visas pasaules var sacensties tiešsaistes spēlēs, ticis bloķēts Krievijas teritorijā, jo publicējis divus rakstus saistībā ar Krievijas militāro iebrukumu Ukrainā.

"Portāls "Chess.com" ticis bloķēts Krievijas teritorijā pēc Krievijas valdības aģentūras "Roscomnadzor" prasības," vēstīts pasaules lielākajā šaha portālā.

"Saskaņā ar "Roscomnadzor", šīs aģentūras mērķis bija bloķēt divus mūsu portālā pieejamos rakstus: "ar iebrukumu Ukrainā", kurā mēs izskaidrojam savu nostāju un rīcību saistībā ar karu Ukrainā, un "Ukrainas šaha spēlētāji kara laikos", kurā intervējām Ukrainas šahistus par viņu situāciju un viedokļiem kara sākumā. Tehnisku apstākļu dēļ nav iespējams bloķēt tikai šīs lapas, līdz ar to "Roscomnadzor" izvēlējās bloķēt visu portālu."

Šaha globālā portāla pārstāvji gan norāda, ka tas neattiecas uz "Chess.com" aplikācijām, kuras Krievijā joprojām var izmantot, kā arī viņi aicina spēlētājus Krievijā izmantot VPN pakalpojumus, lai šo aizliegumu apietu.

"Chess.com" ir populārākais šaha portāls pasaulē, kas var lepoties ar vidēji vairāk nekā miljons aktīviem spēlētajiem dienā. Krievijai ir sena šaha vēsture, un daudzi pasaules labākie spēlētāji pārstāvējuši šo valsti, kā arī pirms tam PSRS. Taču šobrīd viens no Krievijas vadošajiem šahistiem Sergejs Karjakins saņēmis sešu mēnešu diskvalifikāciju no starptautiskās federācijas turnīriem, jo publiski atbalstījis Krievijas iebrukumu Ukrainā. Tiek vēstīts, ka Karjakins pats lobējis "Chess.com" portāla bloķēšanu Krievijā.

Izmantotie resursi:
https://www.washingtonexaminer.com/...
https://www.chess.com/news/view/che...

  +1 [+] [-]

, 2022-04-26 13:50, pirms 2 gadiem
Karjakins ne tuvu nav vadošais Krievijas šahists, ne pēc reitinga, ne tituliem

     [+] [-]

, 2022-04-26 15:00, pirms 2 gadiem
moskis rakstīja: Karjakins ne tuvu nav vadošais Krievijas šahists, ne pēc reitinga, ne tituliem
paldies par precizējumu! Jā, viņš ir otrais rangā no Krievijas spēlētājiem (17. no visiem):

https://ratings.fide.com/