Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:271, Did:0, useCase: 3

Ņepomņaščijs uzvar Dinu pasaules šaha čempionāta otrajā partijā

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Ņepomņaščijs uzvar Dinu pasaules šaha čempionāta otrajā partijā
Foto: EPA/Scanpix

LETA. Starptautiskās Šaha federācijas (FIDE) pārstāvis Jans Ņepomņaščijs pirmdien Astanā svinēja uzvaru pār ķīnieti Dinu Ližeņu mača par pasaules šaha čempiona titulu otrajā partijā.

Ņepomņaščijs spēlēja ar melnajām figūrām un izvēlējās pieņemtā dāmas gambīta atklātni.

Ķīnietis, sākot ar 13.gājienu, pieļāva vairākas neprecizitāti, uz ko Ņepomņaščijs atbildēja ar garo rokādi un torņa upuri pret laidni 18.gājienā, taču aktivizēja laidņus un draudēja c bandinieku pārvērst dāmā. Kad bandiniekam līdz dāmai bija palicis viens gājiens un kvalitātes zaudējums bija neizbēgams, Dins 29.gājienā padevās.

Pēc divām partijām rezultāts ir kļuvis 1,5:0,5 Ņepomņaščija labā.

Cīņā par pasaules čempiona titulu līdz 30.aprīlim paredzētas 14 partijas, bet neizšķirta gadījumā šahisti aizvadīs traibreiku.

Turnīra kopējais balvu fonds ir divi miljoni eiro.

Kopš 2013.gada pasaules čempiona statusā bija norvēģis Mangnuss Kārlsens, kurš pērn nolēma, ka neaizstāvēs savu titulu, tādējādi kandidātu turnīra uzvarētājs Ņepomņaščijs spēlē pret otrās vietas ieguvēju Dinu.

Izmantotie resursi:
LETA

  -3 [+] [-]

, 2023-04-10 19:06, pirms gada
Pamazam pasaule atgriežas uz normālam sliedem: teniss, riteņbraukšana, tagad šahs... Tas priecē!

  -1 [+] [-]

, 2023-04-10 20:58, pirms gada
Kaut kas ir mainījies pasaulē? Vairāk un vairāk sāk rakstīt par urlām.