Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:271, Did:0, useCase: 3

Zoja Golubeva kļūst par Eiropas čempioni 100 lauciņu dambretē rapidā

Agris Suveizda

Zoja Golubeva kļūst par Eiropas čempioni 100 lauciņu dambretē rapidā
Zoja Golubeva. Foto: Latvijas Dambretes federācija

Itālijā 8. un 9.jūnijā ar ātrās dambretes jeb rapida un ātrspēles disciplīnām noslēdzās Eiropas čempionāts vīriešiem un sievietēm 100 lauciņu dambretē, ziņo Latvijas Dambretes federācija.

Rapida čempionātā sievietēm piedalījās mūsu titulētākā dambretiste, daudzkārtējā pasaules čempione Zoja Golubeva un trīs mūsu jaunās dambretistes Alisa Orlova, Malvīne Misāne un Alise Misāne. Divdesmit piecu dalībnieču konkurencē par Eiropas čempioni kļuva Zoja Golubeva, izcīnot 14 punktus no 18 iespējamiem. Alisa Orlova izcīnīja deviņus punktus un 13. vietu, Alise Misāne deviņus punktus un 16. vietu, Malvīnei Misānei astoņi punkti un 21.vieta. Otrā vieta Ukrainas pārstāvei Oļena Korotka ar 13 punktiem, bet bronzas godalga Nīderlandes dambretistei Lisai Sholtensai.

Ātrspēles čempionātā sievietēm Zoja Golubeva, izcīnot 12 punktus no 18 iespējamiem, dalīja 2.-4. vietu, diemžēl papildu rādītāji viņu tomēr ierindoja tikai ceturtajā vietā. Malvīnei Misānei 10 punkti un 10. vieta, Alisa Orlova izcīnīja deviņus punktus un 15. vietu, Alisei Misānei arī deviņi punkti, bet 19. vieta. Par Eiropas čempioni kļuva Darja Tkačenko no Nīderlandes, otrā vieta Polijas pārstāvei Martai Bankovskai, bet bronzas godalga vēl vienai Polijas dambretistei Natālijai Sadovskai.

Vissekmīgāk no Latvijas dalībniekiem rapida čempionātā vīriešiem startēja starptautiskais meistars Roberts Misāns, kurš izcīnīja 12 punktus deviņās kārtās un dalīja 2.-8. vietu, bet ar papildrādītājiem ierindojās ceturtajā pozīcijā. Ar tikpat punktiem septītais bija starptautiskais lielmeistars Guntis Valneris. Jaunais talants Pēteris Kripans ar 11 punktiem ierindojās 11. vietā, Raimonds Vipulis ar 10 punktiem ieņēma 17. vietu, bet Vsevolods Mitrēvičs ar 10 punktiem ierindojās 21. vietā. Pavisam sacensībās piedalījās 52 dambretisti, un par Eiropas čempionu kļuva pasaules čempions, starptautiskais lielmeistars Jurijs Anikejevs no Ukrainas, sudraba godalga Izraēlas lielmeistaram Aleksandram Švarcmanam, bet bronzas godalga tika Nīderlandes dambretistam starptautiskajam lielmeistaram Janam Grūnendeikam.

9.jūnijā notikušajā ātrspēles čempionātā vīriešiem veiksmīgākais no Latvijas sportistiem bija mūsu starptautiskais lielmeistars Guntis Valneris, kurš, izcīnot 11 punktus deviņās kārtās, izcīnīja septīto vietu. Tikpat punktu ieguva, bet pēc papildu rādītājiem 11. vietā ierindojās mūsu starptautiskais lielmeistars Raimonds Vipulism un 12.vietā starptautiskais meistars Roberts Misāns. Pēteris Kripans ar izcīnītajiem 10 punktiem ierindojās 19. vietā, bet Vsevolods Mitrēvičs ar deviņiem punktiem ierindojās 30. vietā. Pavisam sacensībās piedalījās 50 dambretisti, un par Eiropas čempionu kļuva Izraēlas lielmeistars Aleksandrs Švarcmans, sudraba godalga Nīderlandes dambretistam starptautiskajam lielmeistaram Janam Grūnendeikam, bet bronzas godalga pasaules čempionam, starptautiskajam lielmeistaram Jurijam Anikejevam no Ukrainas.

Izmantotie resursi:
https://dambrete.lv/zoja-golubeva-k...