Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:271, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Anastasija Parhomenko ziemas nedzirdīgo olimpiskajās spēlēs izcīna zelta medaļu šaha ātrspēlē

Anastasija Parhomenko ziemas nedzirdīgo olimpiskajās spēlēs izcīna zelta medaļu šaha ātrspēlē
Anastasija Parhomenko. Foto: sahafederacija.lv

LETA. Latvijas šahiste Anastasija Parhomenko svētdien Turcijā nedzirdīgo olimpiskajās spēlēs izcīnīja zelta medaļu šaha ātrspēlē, bet viņas māsa Margarita Parhomenko ierindojās piektajā pozīcijā.

Anastasija Parhomenko (reitings - 1736) 11 kārtās iekrāja 8,5 punktus, bet sudraba un bronzas medaļas ar astoņiem punktiem izcīnīja poliete Zuzanna Lukasika (1779) un ungāriete Viktorija Čeke (1776). Margarita Parhomenko (1885) sacensības noslēdza ar 7,5 punktiem.

Turnīrā piedalījās 33 šahistes. Abas Latvijas šahistes nedzirdīgo ziemas spēlēs startē pirmo reizi un sacentīsies arī klasiskajā šahā komandām.

Ziemas nedzirdīgo spēles no līdz 12. martam norisināsies Erzurumā, Turcijā, un tajās būs sacensības tradicionālajos ziemas sporta veidos kalnu slēpošanā, distanču slēpošanā, kērlingā, hokejā, snovbordā, kā arī šahā un telpu futbolā.

Erzuruma uzņem vēsturē 20. ziemas spēles.

Izmantotie resursi:
LETA


, 2024-03-03 22:30, pirms 2 mēnešiem
Kas tie par ziemas nedzirdīgajiem?
Kas tā par ziemas nedzirdīgo pasauli?
Apsveicu Anastasiju, protams.
Latvija cīnās neizšķirti ar Ukrainu 3:3. Foto: Latvijas Dambretes federācija.
2

Latvijas vīriešu izlasei sudraba godalgas pasaules čempionātā dambretē rapidā

Portugāles pilsētā Albufeirā 7. norisinājās pasaules komandu čempionāts sievietēm un vīriešiem 100 lauciņu dambretē rapidā jeb ar ātrās dambretes laika kontroli, kur Guntis Valneris, Raimonds Vipulis un Roberts Misāns izcīnījuši sudraba godalgas, bet dienu iepriekš dambretē ar klasiskā laika kontroli par pasaules čempionēm kļuvušās Jeļena Česnokova, Malvīne Misāne un Alise Misāne šoreiz 4. vietā.
Godalgoto trijnieksU16 meitenēm. Foto: Latvjias Dambretes federācija.

LČ 64 lauciņu dambretē spraigākas cīņas jaunietēm, divās grupās līderēm vienāds punktu skaits

Vakar Rīgā noslēdzās Latvijas jauniešu čempionāta fināls klasikā 64 lauciņu dambretē vairākās jauniešu grupās, vissīvākajām cīņām par uzvaru norisinoties meitenēm U13 un U16 grupā, kur pirmo divu vietu ieguvējas nopelnīja vienādu punktu skaitu.
Galdiņa kreisajā pusē pasaules čempiones no Latvijas. Foto: Latvijas Dambretes federācija.
3

Latvijas sieviešu izlase kļūst par pasaules čempioni dambretē, vīrieši vicečempioni

Negaidītu, bet lielisku panākumu guvušas Latvijas dambretistes Jeļena Česnokova, Malvīne Misāne un Alise Misāne, kuras Portugālē notiekošajā pasaules čempionātā dambretē ar klasiskā laika kontroli komandām izcīnījušas zelta medaļas. Savukārt Guntis Valneris, Raimonds Vipulis un Roberts Misāns arī lieliski nostartēja, kļūstot par pasaules vicečempioniem.