Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:658, Did:0, useCase: 3

Blogs: Birzulis: "Likās, ka grieķi mūs pārāk respektēja"

Jānis Celmiņš

Blogs: Birzulis: "Likās, ka grieķi mūs pārāk respektēja"
Aigars Birzulis
Foto: PlavinsSmedins.lv

Pirmā Eiropas čempionāta diena aizvadīta un Mārtiņa Pļaviņa / Jāņa Šmēdiņa treneris Aigars Birzulis atkal nāk klajā ar savu skatījumu uz pirmās dienas cīņām.

Ne tikai Latvijā mēdz kļūdīties ar laika prognozi... Diena Ševigenā (Hāgas piepilsēta) šodien bija burvīga. Varbūt ne pārāk karsta 18-20 grādu robežās, bet saulaina un arī vējš, mūsu spēles laikā prakstiski nebija jūtams. Neliels sānu vējš, attiecībā pret laukumu, kas praktiski spēles kvalitātei netraucēja. Dienas otrajā pusē tas kļuva stipŗāks un nedaudz mainījās, bet mākoņus tā arī dienas garumā nemanījām - iespējams tas tāds priekšvēstnesis solītajam sliktajam laikam.

Par mūsu spēli…

Tā vien likās, ka grieķi mūs pārāk respektēja, jo tāda nopietna cīņa nemaz nesanāca. Rezultāts mums metodiski mainījās par labu 4:3, 8:6,12:9,16:12 un 21:13. Otrais sets vispār iesākās graujoši 7:0, tad 10:4, 14:7 un 18:10. Te nedaudz atslābām un beigās vēl no 19:11 ļāvām pretiniekam savākt piecus punktus – nevajadzīgi! Beigās tāpat uzvara - 21:16. Nekādos sīkumos negribas iedziļināties, jo šī spēle jau aiz muguras, bet rīt jau divi nopietni pretinieki, kas savstarpēji spēlēja trīs setus un cīņa bija pavisam citas kvalitātes.

Pirmie mums pretī būs poļi, no kuriem praktiski izglābāmies Prāgā. Izskatās, ka Salankeviča trauma nebija īpaši nopietna, jo šodien cēla tikai no augšas, turklāt ļoti kvalitatīvi. Nedaudz paanalizēsim šo spēli, jo tā īsti skaidrs netika, kurā brīdī poļi izlaida no rokām spēles pavedienu un pamanījās zaudēt.

Saša un Ruslans…

Sašam ar Ruslanu pretiniekos šodien bija otrie čehi. Ne visai ražena auguma, bet tādi veči, kas prot pacīnīties. Neteikšu, ka viņiem bija lielas izredzes uzvarēt, jo radās iespaids, ka mūsējie tur spēli savos grožos, tā īpaši neiespringstot, tomēr sanāca uzspēlēt trīs setus... Pievakarē vējš jau pūta krietni pamatīgāk. Lūkosim, kā būs rīt no rīta.

Meitenes…

Meitenes cenšas, bet izskatās, ka nekādus brīnumus tomēr neparādīs. Iznāca vidēji labs otrais sets pret beļģietēm. Ar vācietēm pat abos setos cīnījās ļoti līdzīgi, bet kaut kas vairs nav... Rīt grupas pēdējā spēle pret Čehijas trešo pāri. Varbūt tomēr vēl kāds brīnums gaidāms, jo uzvaras gadījumā, apstākļu sakritības dēļ, var iekļūt nākamajā kārtā, ko arī novēlu.

Tas tad īsumā par šodienu būtu viss. Gaidam rītdienu. Visas mūsu vīru spēles ceturtdien otrajā kortā, kas nozīmē, ka ir labas cerības, ka cīņas video tiešraidēs varēsiet vērot arī Jūs! Sekjiet informācijai… un līdz rītvakaram!

Aigars