Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:658, Did:0, useCase: 3

Blogs: Birzulis: Esam noskaņojušies lauzt "Hāgas lāstu"

Jānis Celmiņš

Blogs: Birzulis: Esam noskaņojušies lauzt "Hāgas lāstu"
Aigars Birzulis
Foto: PlavinsSmedins.lv

Klāt Eiropas čempionāts pludmales volejbolā un arī Latvijas dueta Mārtiņš Pļaviņš / Jānis Šmēdiņš treneris Aigars Birzulis atgriezies pie blogu rakstīšanas. Lūk trenera pirmais blogs pēc ilgākas pauzes...

Lai arī tika baumots, ka Eiropas čempionāti pludmales volejbolā, līdzīgi kā pasaules čempionāti notiks ik pēc diviem gadiem, tomēr pagaidām nekas nav mainījies. Šis būs mūsu komandas trešais kopīgais pasākums. Atceramies, ka pirms diviem gadiem Berlīnē izcīnījām bronzu, pērn Kristiansandā palikām piektie, bet šogad čempionāts Hāgā, kur mums Pasaules kausos, maigi izsakoties gājis slikti. Abi Pasaules kausa posmi gan notika rudenī, bet vismaz, ņemot vērā šodienu laiks pavasarī nav citāds - stiprs vējš, pavēss, sola brīžiem lietu. Paskarbi!

Uz čempionātu Hāgā ieradies turpat viss Eiropas pludmales volejbola zieds. Tik stiprs čempionāts, pēc sastāva, pēdējos gados nav bijis. Nav tikai Itāļu, kuriem trauma tomēr izrādījusies pietiekami nopietna.

To var saprast, jo viens no EČ (pērnais vai šis) var ietekmēt olimpisko reitingu. Mums ir laba ieskaite (5.vieta=300p.) pagājušogad, to šoreiz uzlabot būs grūti, bet ne neiespējami, tāpēc esam noskaņojušies lauzt "Hāgas lāstu" un katrā spēlē darīt visu iespējamo, lai uzvarētu. Noskaņojums labs.

Nīderlandē ļoti nopietni katru gadu tiek rīkoti starptautiski, līdz šim gan tikai Eiropas, turnīri, bet ar katru gadu viss notiek labākā līmenī un mērķis ir skaidrs - 2015. gadā šeit notiks pasaules čempionāts. Viņi gatavojas ne tikai organizatoriski, bet arī sportiskā puse neatpaliek. Gan sieviešu, gan vīru konkurencē kopējais spēlētāju līmenis ir ļoti augsts un tas dzen šīs valsts reitingus tikai uz augšu. Eiropas vīru rangā nīderlandieši ir pirmie (mūsu valsts vīri ir 3. vietā uz doto momentu, tik augstu nekad nav būts (2.v. Vācijai), bet sievietes ieņem piekto vietu.

Par gaidāmo turnīru! Kā jau teicu, tas notiks visai skarbos laika apstākļos. Uzskatu, ka mums tie var tikai palīdzēt, bet var būt arī citādi. Tik labi, kā šogad spēlēs ļoti daudzas komandas nebiju gaidījis. Vidējai līmenis ir milzīgi audzis gan kvalitātē, gan kvantitātē, kur nu vēl tie milzīgie centimetri, kas mūsu komandai dzīvi tikai sarežģī, bet mēs nepadodamies... Tātad - mūsu grupā šveicieši (Hoišers/Belaguarda) Pasaules reitingā augstāk par mums, poļi (Kadziola/Salankevičs) no kuriem izglābāmies Prāgā un kuri alkst revanša, tāpat grieķi, par kuriem zinām vismazāk. Visas pietiekami bīstamas komandas un mēs tās respektējam.

Par pārējiem mūsējiem…

Turnīrā esam izsēti ar septīto numuru, Saša ar Ruslanu uzreiz aiz mums ar astoto. Ņemot vērā, kā abi spēlē pēdējos turnīrus, tad grupu vajadzētu nocelt un domāju, ka var reāli pacīnīties par medaļām.

Meitenēm, cik sapratu pēdējais kopējais starts oficiālos turnīros. Grupa nav viegla, bet gribu novēlēt šeit spēlēt savam priekam, jo viņu ieguldījumu Latvijas pludmales volejbola vēsturē ir nenovērtējams un īstie sporta draugi to labi saprot. Bet skeptiķiem novēlu dragāt pilnu muti visos portālos, jo kritikas lāsts laikam sporta portālus nepametīs nekad. Uz priekšu visiem!

Par sportiskajiem rezultātiem un mūsējo sniegumu jau manā nākamajā blogā!

Aigars