Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:658, Did:0, useCase: 3

Šanhajā pretiniekos itāļi, austrālieši un poļi

Jānis Celmiņš

Šanhajā pretiniekos itāļi, austrālieši un poļi
Mārtiņš Pļaviņš
Foto: f64

Mārtiņš Pļaviņš / Jānis Pēda trešdienas agrā rīta stundā pēc Latvijas laika uzsāks dalību šīs sezonas pirmajā FIVB „Grand Slam” turnīrā (Šanhaja, Ķīna). Grupa mūsu duetam spēkos līdzīga, tāpēc mači solās būt aizraujoši.

Pļaviņš un Pēda tikuši D grupā, kur izsēti ar 20. numuru. Vēl šajā apakšgrupā cīnīsies arī Fužou posma sudraba medaļnieki itāļi Daniele Lupo un Paulo Nikolai (4.), Toma Šmēdiņa un Ruslana Sorokina pāridarītāji kvalifikācijas sacensībās Izaks Kapa un Kristofers Makhags (29.), kā arī talantīgie poļi Mihals Kadziola un Jakubs Šalankecvičs (13.), ar kuriem latvieši varēja tikties jau pirms nedēļas, taču poļu piedzīvotais zaudējums šo scenāriju nepiepildīja.

Šanahjā turnīru latvieši sāks tieši pret poļiem, kuri uzskatāmi par vieniem no jaunās paaudzes spožākajiem Eiropas pludmales volejbola talantiem. 23 gadus jaunie poļi pēdējos gados PK posmos cīnās regulāri, un šobrīd uzskatāmi par Polijas otru spēcīgāko komandu. Latvijas un Polijas pāri sacensības uzsāks trešdienas agrā rītā pēc Latvijas laika (plkst. 4:40). Dienas otrajā spēlē jaunizveidotais Latvijas duets eksaminēs citus jaunos talantus – itāļus Lupo / Nikolai, kuri iepriekš bija ļoti neērti pretinieki arī Pāviņa un Šmēdiņa duetam. Šī mača sākuma laiks kļūs zināms vēlāk, taču jau tagad zināms, ka spēles sākuma laiks būs krietni cilvēcīgāks mūsu platuma grādos dzīvojošajiem. Trešo grupas maču Latvijas duets aizvadīs jau ceturtdienas agrā rītā, kad eksaminēs austrāliešus.

Turnīra izspēles kārtība

Sākotnēji 32 pamatturnīra pāri tiek sadalīti 8 grupās, pa četriem pāriem katrā. Grupā katrs ar katru izspēlē pa mačam un, lai turpinātu cīņu par titulu, ir jāieņem vismaz 3. vieta, Grupas uzvarētājs jau uzreiz nodrošina vietu 16 labāko skaitā, 2. un 3. vietas īpašnieki aizvada cīņas ar citu grupu šo vietu ieņēmējiem, bet 4. vieta dalību noslēdz ar dalītu 25.-32. vietu. Jāpiebilst, ka pēc grupu turnīra, spēkā stājās "vienmīnusa sistēma" – zaudējums nozīmē turnīra beigas (vienīgais izņēmums ir spēle par 3. vietu).