Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:658, Did:0, useCase: 3

Dodamies uz Prāgu

Jānis Celmiņš

Dodamies uz Prāgu
Jānis Šmēdiņš un Mārtiņš Pļaviņš Jūrmalas smiltīs

Pēc gandrīz nedēļu ilgiem treniņiem Rīgā šodien (22. maijā) uz Čehiju (Prāgu), sava trenera Aigara Birzuļa vadībā,
devušies Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš. Mērķis duetam paliek vecais – vismaz devītā vieta kārtējā Pasaules kausa posmā.

Sezona lēnām uzņem apgriezienus un olimpiskā kvalifikācija tuvojas loģiskām beigām. Sezonu Jānis un Mārtiņš sāka ar izcīnītu 13. vietu Pasaules kausa posmā Polijā, kam sekoja 17. un 9. vieta „Grand Slam” turnīros Ķīnā.

Olimpiskajā kvalifikācijas rangā Jānis un Mārtiņš šobrīd ieņem 13. vietu, kas garantē dalību četrgades forumā Londonā. Par 300 punktiem no Mārtiņa un Jāņa atpaliek otrs Latvijas duets Aleksandrs Samoilovs un Ruslans Sorokins, kā arī krievi Semjonovs / Koškarjovs. Vēl nedaudz tālāk ir norvēģi Skarlunds / Spinangrs. Priekšā mūsējiem ir itāļi Nikolai / Lupa un čehi Benešs / Kubala. Itāļiem un čehiem ir tik pat punktu cik Pļaviņam ar Šmēdiņu.

Pēc diviem turnīriem Ķīnā Latvijas duets labi pastrādāja Jūrmalas smiltīs, vairākkārt sparingojot ar Latvijas otro pāri Samoilovu un Sorokinu. Līdz olimpiskās kvalifikācijas beigām vēl atlikuši trīs PK posmi – OPEN turnīrs Prāgā un divi „Grand Slam” posmi – Maskavā un Romā. Maija beigās vēl plānota dalība Eiropas čempionātā Hāgā, kas būs viens no svarīgākajiem sezonas startiem. Šobrīd gan duets koncentrējas tikai un vienīgi sacensībām Čehijā un par Eiropas čempionātu nedomā. Mērķis Prāgā latviešiem paliek vecais – vismaz devītā vieta!

Prāgas turnīru Mārtiņš un Jānis atkal būs tiesīgi sākt ar pamatsacensībām, taču par Maskavas „Grand Slam” turnīru skaidrība būs tuvāko dienu laikā. Iespējams, pēc ilgākas pauzes nāksies startēt kvalifikācijā. Turnīru Prāgā Pļaviņš / Šmēdiņš uzsāks ceturtdienas rītā.

Seko mums: twitter.com (twitter.com/PlavinsSmedins), Improve Your Experience | Facebook (facebook.com/Plavins.Smedins) un uzzini pirmais!