Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:658, Did:0, useCase: 3

Birzulis: "Priekšnojautas labas, viss atkarīgs no pašiem"

Jānis Celmiņš

Birzulis: "Priekšnojautas labas, viss atkarīgs no pašiem"
Aigars Birzulis

„Priekšnojautas ir aizdomīgi labas, taču visu parādīs spēle laukumā. Skats uz dzīvi ir daudz cerīgāks nekā pagājušajā gadā ap šo laiku,” pirms Mārtiņa Pļaviņa un Jāņa Šmēdiņa starta šīs sezonas pirmajā Pasaules kausa posmā Čehijā (Prāgā) atzīst viņu treneris Aigars Birzulis.

Jānis un Mārtiņš jau trešdien dodas uz savu pirmo šīs sezonas Pasaules kausa posmu Prāgā Čehijā. Pateicoties veiksmīgajam aizvadītās sezonas noslēgumam, mūsu duets sezonu var sākt pamatturnīrā un tā ir neapšaubāma priekšrocība. Kopā ar duetu uz Čehiju nedosies tā treneris Aigars Birzulis, kurš šajās dienās vada Latvijas klasiskā volejbola junioru izlasi pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrā Mogiļevā.

„Neskatoties uz to, ka kopīgiem treniņiem laika bijis ļoti maz (Jānis no Vācijas mājās pārradās tikai aizvadītajā ceturtdienā), šobrīd izskatāmies pat labāk, nekā aizvadītās sezonas sākumā. Jūtams, ka abi kopā nospēlējuši pilnu sezonu un tas, protams, šobrīd dod priekšrocības. Kas attiecās uz fizisko kondīciju, tad tā nav optimāla, bet nebūt nav slikta. Uz Prāgu Mārtiņš un Jānis dodas labā noskaņojumā un skats uz dzīvi ir daudz cerīgāks nekā pagājušajā gadā ap šo laiku,” savu audzēkņu sportisko formu un gatavību sezonas pirmajiem startiem raksturo treneris.

Kopā ar Mārtiņu un Jāni uz Prāgu dosies arī Jāņa tēvs Andris Šmēdiņš. „Tas bija mans uzstādījums. Ir labi, ka kāds ir blakus un nepieciešamības gadījumā var iedot kādu padomu. Tāpat spēles ir jāfilmē, lai pēc turnīra varam paanalizēt savas kļūdas,” Aigars pamato, kāpēc pieņemts šāds lēmums.

„Svarīgākais šosezon ir tikt skaidrībā ar savu spēli un sīkāk paanalizēt katru no pretiniekiem. Arī šajā lauciņā plānojam iespaidīgu darbu,” atklāj treneris. „Priekšnojautas pirms Prāgas ir aizdomīgi labas, taču visu parādīs spēle laukumā,” uzskata Birzulis.

Uz Prāgu Mārtiņš un Jānis dosies trešdien, savus pretiniekus pamatturnīrā uzzinās vakarā pēc pamatsacensību tehniskās sanāksmes, bet pirmās cīņas duetam paredzētas ceturtdien!

Seko mums: twitter.com (twitter.com/PlavinsSmedins)