Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:658, Did:0, useCase: 3

Pļaviņš atskatās uz aizvadīto Eiropas čempionātu

Jānis Celmiņš

Pļaviņš atskatās uz aizvadīto Eiropas čempionātu
Mārtiņš Pļaviņš
Foto: cev.lu

„Viennozīmīgi čempionātu vērtējam kā labi aizvadītu, jo mūsu mērķis bija iekļūt labāko sešiniekā un to mēs arī paveicām. Šogad čempionātā bija daudz 32 nevis 24 komandas un bija visi labākie izņemot spāņus (trauma). Tāpat šogad, atšķirībā no pagājušā gada, paralēli Eiropas čempionātam nenotika Pasaules kausa posms un visi kontinenta spēcīgākie bija Norvēģijā,” pēc aizvadītā Eiropas čempionāta atzīst Mārtiņš Pļaviņš.

Duetā ar Jāni Šmēdiņu Mārtiņš šogad Eiropas čempionātā izcīnīja piekto vietu. Atgriezies mājās, sportists atskatījās uz katru no turnīrā aizvadītajām spēlēm.

Spēle pret Beļģijas pāri (grupā): Pagājušajā gadā šī komanda pakutināja nervus daudziem, ar visiem spēlējot trīs setu mačus. Uz šo spēli bijām nopietni sagatavojušies, līdz ar to arī pozitīvs iznākums.

Spēle pret Nīderlandes pāri (grupā): Kā jau treneris teica, tad nīderlandieši ir vēja cilvēki. Spēle mums bija ielikta uz trešā korta, kur pūta ļoti spēcīgs vējš un spēles rezultātu ir grūti prognozēt. Viņi nebija par mums labāki, vienīgais ko viņi tajā dienā izdarīja - ļoti labi uzservēja, kas arī mums sagādāja lielākās galvassāpes. Tāpat mums ne visai patīk tas, ka ar šo komandu nekad nebijām spēlējuši un mums nebija īsti skaidrs kādu taktiku pret viņiem izvēlēties.

Spēle pret Krievijas pāri (grupā): Zināmi pretinieki. No mūsu puses laba spēle visos elementos, bet no pretiniekiem diezgan viduvējs sniegums. Gandrīz visu spēli bijām vadība.

Spēle pret Norvēģijas pāri (1. kārta): Tāda līmeņa komanda mums vienkārši bija jāapspēlē. Aizsargs 39 gadus vecs un jau kādu laiku šis pāris nespēj pārvarēt Pasaules kausa posmu kvalifikācijas. Lieki kaut ko komentēt. Katra gadījumā izloze mums bija veiksmīga un paveicām savu darbu bez lielām problēmām.

Spēle pret Šveices pāri (2. kārta): Komanda, kuru mēs līdz šim bijām apspēlējuši visās savstarpējās cīņās. Viegli nebija, bet likās, ka uzreiz kad mēs pārņēmām vadību viņiem pazuda sajūta, ka mūs var uzvarēt...

Spēle pret Vācijas pāri (3. kārta): Viennozīmīgi galvenie pretendenti uz zelta medaļām (to svētdien arī apliecināja). Vācieši mačam pret mums gatavojās ļoti nopietni un spēles laikā pieļāva ļoti maz kļūdu. Agresīvi uzservēja un ļoti labi darbojās gan blokā, gan aizsardzībā, bet mēs tajā pašā laikā neizmantojām vairākas izdevības pēc aizsardzības gūt punktus. Šoreiz tieši tas mums neļāva pacīnīties par uzvaru abos setos.

Olimpiskajā kvalifikācijas rangā viena vieta augstāk!

Mārtiņš un Jānis pēc Eiropas čempionātā izcīnītās piektās vietas Londonas olimpisko spēļu kvalifikācijas reitingā pakāpies uz 11. vietu. Līderi olimpiskajā rangā arī šonedēļ ir amerikāņi Tods Rodžers un Fils Dalhauzers, otrie – brazīlieši Alisons un Emanuels, trešie – jaunie Eiropas čempioni Juliuss Brinks un Jonass Rekermans.

Seko mums: twitter.com (twitter.com/PlavinsSmedins) un uzzini pirmais!