Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:658, Did:0, useCase: 3

Trešā uzvara Durbanā izcīnīta, rīt 1/8 fināls

Jānis Celmiņš

Trešā uzvara Durbanā izcīnīta, rīt 1/8 fināls
Aleksandrs Solovejs un Mārtiņš Pļaviņš
Foto: fivb.org

Mārtiņš Pļavinš un Aleksandrs Solovejs piektdien izcīnījusi divas uzvaras Dienvidāfrikā notiekošā FIVB Pasaules kausa posma pamatturnīrā. Noslēdzošajā grupas spēlē Latvijas duets ar 2:0 (21:14, 27:25) pieveica šveiciešus Kīslingu un Kovāču, tādejādi nodrošinot otro vietu C grupā, bet izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā ar 2:0 (21:19, 21:19) apspēlēja arī Venecuēlas pāri Džeksons Leonardo.

Jau vēstīts, ka vakar mūsu čaļi tika pie vienas uzvaras divos mačos, nodrošinot izkļūšanu no grupas. Šodien jautājums bija vienkāršs – 2. vai 3. vieta grupā. Cīņā par nosacīti vājākiem pretiniekiem 1/8 finālā Saša un Mārtiņš pieveica Šveices pāri. Ja pirmajā setā Latvijas duets lieliski izmantoja pretvēja laukuma puses priekšrocības, tad otrajā uzvara nāca vien nervozā galotnē.

Pirmajā izslēgšanas turnīra kārtā, Pļaviņam ar Soloveju pretī stājās Venecuēlas pludmales volejbolisti Enrikezs Džeksons un Aleksis Leonards, kuri H grupā ieņēma trešo vietu, izcīnot divas uzvaras pār Dienvidāfrikas un Brazīlijas pāriem. Cīņa starp Latvijas un Venecuēlas pāriem izvērtās diezgan spraiga. Pirmo setu Pļaviņš un Solovejs uzvarēja ar rezultātu 21:19 un arī otrajā spēja gūt panākumu ar identisku rezultātu. Līdz ar to Durbanas turnīra astotdaļfinālā spēlēs abi Latvijas dueti. Pļaviņam ar Soloveju cīņā par vietu ceturtdaļfinālā pretī stāsies ar piekto numuru izliktie itāļi Andrea Tomatis un Aleks Rangjērī, bet Aleksandra Samoilova un Jāņa Šmēdiņa pretinieki noskaidrosies vēlāk.

Par 1/8 fināla spēles sākuma laiku ziņosim nedaudz vēlāk!