Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:658, Did:0, useCase: 3

Pirmā diena Durbanā: zaudējums un uzvara

Jānis Celmiņš

Pirmā diena Durbanā: zaudējums un uzvara
Mārtiņš Pļaviņš un Aleksandrs Solovejs
Foto: fivb.org

Mārtiņš Pļaviņš un Aleksandrs Solovejs ceturtdienas rītā uzsāka dalību FIVB noslēdzošajā posmā, kas risinās Dienvidāfrikas pilsētā Durbanā. Pirmajā turnīra mačā duets divos setos piekāpās tautiešiem Jānim Šmēdiņam un Aleksandram Samoilovam (0:2), bet otrajā ar 2:0 pieveica poļus Popeku un Pelku.

Turnīra pirmajā spēlē Mārtiņš un Aleksandrs saviem pretiniekiem pretsparu prata izrādīt vien epizodiski, piekāpjoties ar rezultātu 0:2 (15:21, 16:21). Sezinājums pēc pirmā mača ir sekojošs: "Paši nenospēlējām savu spēli..." Tādejādi turnīra turpinājumā jācenšas sniegums uzlabot. Jāpiemin, ka turnīrs Durbanā risinās visai nepatīkamos laika apstākļos - vējā un lietū.

Divas galvenās spēles mūsējiem vēl bija priekšā, tāpēc pamata panikai nebija. Turnīra otrajā spēlē Latvijas duets prata pieveikt poļus Polpeku un Pelku, kuri turnīrā izsēti ar 30. numuru. Pirmajā setā mūsējie pretiniekiem ļāva gūt 18 punktus, bet otrajā par vuenu mazāk - 17.

Rīt pulksten 11.30 pēc Latvijas laika Mārtiņš un Saša spēkosies ar šveiciešiem Kovāču un Kīslingu (19.). Cīņa risināsies uz otrā korta.

C grupā pēc pirmās dienas spēlēm situācija sekojoša: Samoilovam/Šmēdiņam divas uzvaras, šveiciešiem viena, Pļaviņam un Solovejam - viena, bet poļi cīnās bez panākumiem.

Vairāk par Mārtiņa iespaidiem par Durbanu lasi šeit: Mārtiņš Pļaviņš no Durbanas: Pirmais iespaids...