Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:658, Did:0, useCase: 3

Mūsu pretinieki PČ: kas un kādi viņi ir?

Jānis Celmiņš

Mūsu pretinieki PČ: kas un kādi viņi ir?
Šons Rozentāls un Džeiks Gibs - vieni no mūsu pretiniekiem PČ

13. jūnijā Itālijā (Romā) ar pirmajām apakšgrupu spēlēm startēs pasaules 2011. gada čempionāts pludmales volejbolā. Kas un kādi ir Mārtiņa un Jāņa pretinieki apakšgrupā, lūkosim noskaidrot zemāk.

Mārtiņš un Jānis maija pēdējā dienā notikušajā PČ apakšgrupu izlozē tika ielozēti vienā grupā (K) kopā ar ASV duetu Gibs / Rozentāls, igauņiem Jani / Vesiku un krieviem Prokopjevu / Bogatovu.

Ko mūsu pretinieki sasnieguši šovasar?

ASV duets Gibs / Rozentāls šovasar piedalījušies visos četros PK posmos - Brazīlijā, Čehijā un abos turnīros Ķīnā. Vislabāk viņiem veicās Šanhajā, kur tika izcīnīta augstā otrā vieta. Pārējos posmos viena devītā un divas 17. vietas.

Krievi Prokopjevs / Bogotovs PK posmos šovasar startējušu vien "Grand Slam" turnīrā Pekinā, kur nespēja iekļūt pamatturnīrā. 24 gadu vecumu sasniegušie Krievijas "bīčisti" Pekinā notikušā posma kvalifikācijas sacensībās piekāpās mazpazīstamajam Nīderlandes pārim, tādejādi nespējot iekļūt pamatsacensībās.

Mūsu ziemeļu kaimiņi igauņi, līdzīgi kā Mārtiņš un Jānis, Pekinā ierindojās 17. vietā, bet iepriekš šovasar izcīnījuši 13. vietu Šanhajā, 33. Prāgā un 41. Brazīlijā.

Kā mūsējiem veicies iepriekš?

Mārtiņš un Jānis iepriekš uzspēlējuši ar visiem grupā ielozētajiem pretiniekiem. Ar amerikāņiem mūsu pāris uzspēlēja aizvadītajā nedēļā, kad ASV duets mūsējiem liedza iekļūšanu Pekinā notiekošā Pasaules kausa posma labāko sešpadsmitniekā. Spraigā trīs setu cīņā uzvaru (2:1) svinēja amerikāņi. Arī ar krieviem Prokopjevu / Bogotovu latvieši spēlēja pavisam nesen – Kontinentālā kausa izcīņas finālā pirms divām nedēļām Mārtiņš un Jānis piekāpās krieviem ar rezultātu 1:2. Ar igauņiem Jani / Vesiku ticis spēlēts pat divas reizes (PK posmā Stavangerā un Igaunijas čempionāta posmā aizvadītajā vasarā) un abos mačos tika svinētas uzvaras.

Pirmo maču Mārtiņš un Jānis aizvadīs jau pirmdien 13. jūnijā! Sekojiet informācijai...